АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Кучетата на Пловдив: Алма, на която много фенки завиждат благородно

Футболната звезда на приюта е целувана и прегръщана от капитана на Ботев Пд Тошко Неделев – ВИДЕО

Можеш да я имаш с едно обаждане

 Има различни видове прегръдки.

Някои докосват кожата,

други обгръщат душата.

Въпрос на потребност.

А ако прегърнеш куче …

 

В поредицата „Кучетата на Пловдив“ днес искаме да ви запознаем с Алма – тя е кученце, което търси своя дом!

„Казвам се Алма. Взеха ме в приюта като бебе и съм там от 2-ри септември 2021 година“ – пише на табелката ѝ

Чернокосместата красавица е специална, разказва ни всеотдайна служителка на общинския приют за бездомни четириноги в града под тепетата и допълва:

“Тя е нашата футболна звезда. Излезе на терена в ръцете на капитана на Ботев…  и все още е бебе!

Историята

Точно преди началото на първия съдийски сигнал на среща между „Ботев“ (Пловдив) и „Лудогорец“, която се проведе на 25 октомоври т.г. капитаните от двата отбора излязоха на терена с две кученца от пловдивския общински приют – Алма и Еди.

Инициативата „Доброто продължава“ се осъществи за първи път в България от ОП “Зооветеринарен комплекс” –  Пловдив и бе подкрепена от футболните клубове на Botev Plovdiv и „Лудогорец“. Тя бе част от поредицата събития по повод Месеца на животните, като целта бе играчите да насочат вниманието на гражданите към кученцата от приюта, които чакат да бъдат осиновени.

Евала на футболистите от двата тима за съпричастността! Така те станаха първите участници в подобна кампания в България, след нейния дебют в Румъния от футболистите на Динамо (Букурещ).

От общинския приют заявиха за Под тепето, че акцията ще продължи и през следващите месеци, като в нея предстои да се включат играчите от “Локомотив”.

Ето видяхте, че футболната звезда на приюта е целувана и прегръщана от капитана на Ботев  Тошко Неделев, за което много фенки ѝ завиждат благородно.

Пет дни след дебюта на Алма на “зеления килим” в Коматево, смуглата красавица дефилира по “котешката пътека” на сцената “Ядрото” в квартал Капана в рамките на третата инициатива “Капана дог”, където заедно с още 9 нейни братя и сестри по съдба очакваше някой да я пожелае.

Ако сте познали своя домашен любимец в нея, то можете да я имате за най-добър приятел с едно обаждане на телефон 032/966-184, за да уговорите осиновяването също може да пишете на имейл – [email protected], или да отидете на да отидете на място в Зооветеринарния комплекс , който се намира на 4-ти километър, по „Пазарджишко шосе“.

В Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятели завинаги“ в Пловдив са настанени 100 кучета, които очакват да бъдат осиновени и отглеждани като домашни любимци от хора, които ще се грижат за тях с много любов и внимание. Всички кучета са кастрирани и се предават на осиновителите с паспорт и чип.

Най-гушкавото куче също чака своето семейство в Общинския приют на Пловдив.

В статията са използвани и снимки на Blagovest Popov.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина