АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Най-гушкавото куче чака своето семейство в Общинския приют на Пловдив

Чара: Прегърни ме и съм завинаги твоя!

Не ви трябва плюшена играчка, щом може да имате живо същество, което да гушнете в обятията си и то да бъде вашия най-добър приятел в ежедневието. Представяме ви Чара – най-гушкавото куче от Общинския приют на Пловдив!

Тя “дефилира” в неделя на откритата сцена “Ядрото” в рамките на третата инициатива “Капана дог”. Поредицата от събития бе организирана от всеотдайния екип на Зооветеринарния комплекс в Месеца на животните.

В последния ден на октомври 10 от обитателите на приюта за бездомни кучета очакваха в Квартала на творческите индустрии някой да се запознае с тях, да ги погали, да си поиграе, да се влюби и да ги пожелае.

Чара е най-дългогодишният жител на кучкарника в града под тепетата. Тя живее там вече 5 години. На сцената с нея е доброволка, която я води на повод.

В един момента към девойката се приближава служителка на приюта и ѝ казва: “Тя обожава да я гушкат като бебе, ако я прегърнеш може да остане така цял ден, докато ти не я пуснеш.”

Дамата я взема на ръце и показва, а Чара я прегръща като истински човек.

После кученцето преминава в ръцете на доброволката.

Двете остават така почти до края на двучасовата инициатива.

Накрая любвеобилната Чара е принудена да се прибере в приюта, където живее от 2016-а и чака някой да пожелае да я гушка до края на дните ѝ…

Вие може да продължите тази история щастливо!

Ако желаете да покани щастието у дома, може да се свържете със Зооветеринарния комплекс  на  телефон 032/966-184, да отидете на място, или да им пишете на имейл – [email protected].

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина