Кравите, които се разхождат по Гребната, са докарали 15 акта на собственика си

Актуално Градът Криминале Новини Разследване
крави на гребната

Той не е платил нито една от наложените през последните 7 години глоби

Периодично в социалните мрежи се появяват снимки на крави, които се разхождат в зелените площи на Гребната база. Те предизвикват редица коментари и реакция от страна на дежурните от “Общинска охрана”. Явлението е типично за зоната за спорт и отдих вече години наред и нарушителите – четирикраки и двукраки са винаги едни и същи.

Галерията показва как през май т.г. собственикът на 20-те крави дойде да прибере част от тях, след като „Общинска охрана“ успя да прибере, разхождащия се дотък в двор. Тогава фермерът бе посрещнат от служители на „Общинска охрана“, „Общинска полиция“, екип на БАБХ и съответно от Пловдивския общински инспекторат, коиот му връчиха 2 акта и предупредителен протокол.

Следващата галерия е от 2017-а. Стадото крави пак кротко пасе в парк „Отдих и култура“ посред бял ден.

В първия ден на 2016-а млекопитаещите посрещаха трениращите и разхождащите се около канала.

В архивите ни има още десетки подобни кадри. Последната такава снимка получихме от наш читател в средата на миналата седмица.

Редакцията ни следи проблема отдавна, а будните ни съграждани с основание се питата се питат има ли начин това да престане да се случва.

Наш репортер се зае да проучи колко санкции има фермера, на каква стойност са и колко от тях е платил. За целта написахме официално писмо до Пресцентъра на Община Пловдив още същия ден – 18 ноември, тъй като от отдел “Комуникация и маркетинг” държат медиите да общуват с управата на града по този начин. В рамките на работните дни, от тогава всеки ден, подсещаме PR-екипа по телефона, че чакаме отговор на няколко писма с въпроси от Под тепето. Вижте какво научихме по този казус.

От 2014 година до момента фермерът е натрупал 15 акта, които са издадени само от Пловдивския общински инспекторат. Размерът на сумите по тях е различен, тъй като през годините е бил променян, средната им стойност е около 300 лева, уточниха от Инспектората. Простата сметка показва, че става дума за поне 4 500 лева.

Отделно от това той има установени нарушени от местния клон на БАБХ и полицията, колко са те обаче още не можем да установим, тъй като тези институции настояват да дадем конкретно име, за да извършат справките си.

Оказа се, че общата бройка на всички наказателни постановления, издадени от различните контролни органи, няма никакво значение, защото според отчетните масиви на Община Пловдив нито един от тези 15 акта, натрупани за период от 7 години, не е платен. Вероятно и при другите ведомства ефектът е същия.

От Пресцентъра на Община Пловдив уточниха за Под тепето, че по процедура, след като изтече срокът за обжалване на даден административен акт, се изпраща писмо с покана за доброволно плащане. Въпреки това фермерът няма платена глоба до момента.

Човекът е даден на НАП за принудително събиране на наложените санкции, уточниха от общината, тъй като администрацията няма права да ги събира по този начин.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Кравите, които се разхождат по Гребната, са докарали 15 акта на собственика си

  1. Ако на „Паркове и градини“им трябва един месец“а може и повече,като ги виждам как работят“да окосят тревата и са около 20човека по 600лв средна заплата,колко ли струва това на общината?

  2. Ако на „Паркове и градини“им трябва един месец“а може и повече,като ги виждам как работят“да окосят тревата и са около 20човека по 600лв средна заплата,колко ли струва това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.