АктуалноКриминалеМненияНовиниПод ножа

Кралят на трюфелите И.Л.

Собственикът на заложна къща в Пазарджик е кралят в „държавата на трюфелите”, както определи страната ни зам.-апелативният прокурор Румен Попов тази събота, когато от държавното обвинение изнесоха данни за разбита схема за данъчни измами и пране на пари чрез диворастящи гъби.

Сайтът Бърд, чрез Ютуб канала си, разкрива, че въпросният бизнесмен се казва Иван Лулчев и е свързан с известната сама Гинка Върбакова. Имената на 47-годишния мъж, които споменава Бърд, съвпадат с инициалите, които от прокуратурата разпространиха във връзка с разследването на дейността на организирана престъпна група , източвала ДДС чрез фиктивно бране и търговия с трюфели на обща стойност 50 милиона лева, довело до 12 милиона лева щета за фиска. Според държавното обвинение именно И.Л. е ръководител на престъпното сдружение.  

Сайтът Бърд твърди, че Иван Лулчев е свързан с известната бизнес дама Гинка Върбакова. Мъжът става известен преди десетина години, като собственик на оранжерия, в която наемателят отглежда марихуана. Наемател тогава е Данаил Борисов, който е осъден в последствие за незаконната дейност. Данаил Павлов Борисов се явява свързващо лице между Иван Лулчев и бизнесдамата Гинка Върбакова. Кандидат купувачката на ЧЕЗ България прехвърля на Данаил Борисов фирмата Си Джи груп.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина