Коледен базар Капана ще продължи осем дни през декември

Актуално Градът Живот Новини

Коледен базар Капана ще се състои и тази година, въпреки епидемичната обстановка. Събитието ще се проведе от 19 до 26 декември. И тази  година, организаторите на Капана Фест ще превърнат Малката Главна в една от най-големите празнични атракции. Това ще бъде и най-дългият Коледен базар Капана – цели 8 дни.

Квартал Капана, ще бъде отново преобразен с няколко големи елхи и елхови гирлянди с празнична украса на ул.Златарска. Дядо Коледа и Снежанка традиционно ще зарадват най-малките в навечерието на празника от 24.12 до 25.12 на самия Коледен Базар (Малката Главна), като всеки родител ще може да поднесе с тяхна помощ, коледния подарък за своето дете.

Основният акцент за поредна година ще бъде върху тематичния творчески базар, на който ще си дадат среща 93-ма от най-интересните автори и артисти в България. Десетки щандове ще намерят своя дом на ул. “Райко Даскалов” ще представят майсторлъка на талантливи родни творци, които ще представят ръчно изработени коледни играчки, картички, ароматни и декоративни свещи, красиви бижута, керамика, дървени артикули и дърворезби, картини и какво ли още не. От щандовете за натурални храни и напитки ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши.

За доброто настроение отново ще се погрижи музикалния павилион на WAM и MyVinyl Store, от който ще звучи музика от винилови плочи, специално подбрани в духа на празника. Организаторът на събитието Никола Сивков сподели, че Коледен базар Капана ще се проведе съобразно всички противоепидемични изисквания на местните и национални власти и ще бъде изцяло съобразен с актуалната епидемичната обстановка в Пловдив и страната.

„За нас е важно това събитие да се случи, защото всички творци и занаятчии бяха сред тези, които усетиха негативните ефекти на пандемията най-сериозно. Всички тези артисти оставят по частица от сърцето и душата си в своите произведения. Освен това, в края на годината е време да се заредим с оптимизъм и надежда за по-добра и успешна нова година“, сподели Никола Сивков.

Споделете ни във:

1 коментар за “Коледен базар Капана ще продължи осем дни през декември

  1. Защо не си го направят в Капана,а трябва да задръстват цялата улица и да пречат на хората,които не ги интересуват измислените им базари???
    Мерки,зелени коридори,ограничения,но за коледни базари може.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.