Коледа не е отменена: Работници от ОКТ монтират LED гирлянди в Капана

Актуално Градът Евала Живот Новини

Кварталът на творческите индустрии светва още тази вечер

Кметът на Централен заяви, че догодина лично ще се погрижи за украсата на любимия арт квартал

Започна монтирането на празничната украса в Капана, видя репортер на Под тепето.

Служители на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“, което се грижи и за уличното осветление в града, започнаха да окачат LED гирлянди от кръстовището на улиците „Христо Дюкмеджиев“ и „Златарска“, като постепенно ще украсят почти целия квартал Капана и ще стигнат до Малката главна, където също ще бъде поставена украса.

В същото време бар Котка и Мишка от снощи остави осветлението на витрините си стъкла включено, за да живее коледния дух в квартала на творческите индустрии и призова колегите си от всички затворени заради ограничителните мерки против разпространение на коронавируса бизнеси да направят същото.

Припомняме, че украсата е осигурена от Община Пловдив със съдействието на заместник-кмета по култура  Пламен Панов, директора на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, във връзка с премахването на част от вече поставената украса, която не е собственост на общината.

В украсяването са мобилизирани и хора от ОП” Градини и паркове”. Директорът на Оп-то заедно с Панов, Велчев и Стаменов също минаха през Капана рано сутринта, за да видят как върви поставянето.

Свалят коледната украса в Капана

Пред Под тепето те споделиха, че много хора са се обадили и са дарили гирлянди, топки и различни видове друга украса, за да бъде Капана светло място по празниците.

Служители на „Чистота“ и на район „Централен“ също участваха в инициативата. Коледни играчки и гирлянди е подарило семейство Четрафилови от Пловдив.

Хубавото от цялата ситуация е, че пловдивчани показаха, как духът на ЗАЕДНО е запазен и атмосферата в арт квартала е празнична, въпреки ограниченията и затворените бизнеси, коментира райкметът Стаменов, който заяви, че за следващата Коледа 2021 лично ще се погрижи за украсата на любимия арт квартал.

Споделете ни във:

3 коментара за “Коледа не е отменена: Работници от ОКТ монтират LED гирлянди в Капана

  1. Преди два дни станахме свидетели на най тъжната гледка- зелени гирлянди с коледни лампички се въргаляха по паветета …с гняв , със злоба свалени ,че няма да осветяват главите на търговците на поредния базар , сякаш празничната атмосфера е само за тях , но не и за всички преминаващи хора по обществена улица. Поругаха духа и топлината, както и създадения уют.А бе как не им трепна..на въпросните “Организатори” Ей , хора… пловдивчани ще имат атмосферата, но ще запомнят това, което причинихте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.