АктуалноГласовеГрадътКултураМненияНовини

Капана ще свети за Коледа

От бар „Котка и Мишка“ призовават стопаните в любимия квартал да оставят витрините си осветени

Кметът на „Централен“: Украса в Капана ще има! Монтажът започва утре

Във връзка с премахването на част от коледната украса в Квартала на творческите индустрии се появи една светла инициатива за празниците.

Собствениците на един от първите барове в района- „Котка и мишка“ се обръщат към колегите си от всички затворени заради ограничителните мерки против разпространение на коронавируса бизнеси с апел:

„Нека въпреки трудните времена  да оставим витрините си осветени. Нека не превръщаме Капана в едно призрачно място, без живот, защото ние сме тук и ще направим всичко възможно хората, които се разхождат безопасно по улицата, да имат светлина и настроение!“  

От Котка и мишка ще оставят витрините си осветени в следващите десетина дни.

Едновременно с това, разбрали за ситуацията и инициативата, от общинската администрация също апелираха към затворените бизнеси в Капана и към гражданите от квартала, който има на сърце, да подпомогне идеята и да украси, така че коледният дух да не изчезне.

Още с разпространението на информацията, че гирляндите в любимия на пловдивчани и туристи квартал се свалят, заместник-кметът по култура на Община Пловдив Пламен Панов, директорът на Общинска фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов приеха изключително при сърце идеята и успяха да организират коледна украса за Квартала на творческите индустрии и Малката Главна.

„Украса в Капана ще има! Тя вече е подсигурена от Община Пловдив. Монтажът започва утре. Една част от нея е дарена от хора, които продължават да се обаждат,“ коментира Георги Стаменов.

Снимки: Котка и мишка

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина