АктуалноЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Свалят коледната украса в Капана

Организаторите на Коледа в Капана със специално обръщение към участниците в базара

Собственикът на Коледната украса в Квартала на творческите индустрии реши да я свали днес. Така изглеждаше през деня улица „Златарска“.

Капана ще посрещне Светлите празници на тъмната 2020-а година без гирлянди  и топки над главите на посетителите. Предполага се, че това действие е в отговор на отказа на община Пловдив да се проведе традиционния базар Коледа в Капана, макар че това не е потвърдено официално.

Междувременно организаторите на базара излязоха с обръщение към участниците.

Приятели, с решение от вчера (18 декември – петък) на Областния кризисен щаб, кметът на град Пловдив не разреши провеждането на Коледен Базар Капана.

За целия екип на Капана Фест и Базар Капана това е огромен удар, защото за 8 години, това е първото събитие, което няма да успеем да реализираме, както бяхме поели ангажимент към партньорите ни, участниците, както и към всички вас. Обстоятелствата обаче са извън нашия контрол, макар и от няколко седмици да осигуряваме условия, които да запазят здравето на всички нас.

Коледен базар Капана няма как да се състои на някое от предложените от местната администрация места. Името на базара, участващите автори, както и неговата цялостна визуална и естетическа концепция не предполагат той да се помещава до общинските пазари. Още повече, че украсата, поставена в квартал Капана, е част от инициативите, които нашият екип от години поддържа в името на коледния дух и настроение, при това за собствена сметка.

В защита на нашите права, както и на вложените усилия на екип и участници, прилагаме част комуникацията от наша страна, касаеща организацията на Коледен Базар Капана.

В тези смутни времена, когато изглежда сякаш не само Пловдив, но и цяла България ще посрещне едни от най-сивите празници, ние ви пожелаваме да бъдете здрави и по-единни от всякога, защото тепърва ще имаме нужда един от друг. Светло посрещане на коледните и новогодишни празници, а ние ви обещаваме, че ще се видим отново през 2021 година! Екипът ни ще се свърже с всички участници за повече информация в следващите дни.“

Снимка: Цветно – Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

17 коментари

 1. По-прост кмет и по-проста областна Пловдив не е имал никога. Неграмотни, глупави, невежи, алчни селяндури. При нормална власт : единия пак ще е барман а тя продавачка на гащи. Но , при управление на мафиоти такива простаци са на власт с фалшиви избори.

 2. Че са се скарали общината и организаторите – ясно. Само не разбирам каква връзка има окрасата с базара?
  Ние като имаме лампички на прозореца не продаваме нищо.
  Един квартал е решил да се окраси коледно… и сега понеже, толкова „неочаквано“, е забранено да се проведе панаир по време на пандемия, квартала си маха окрасата в знак на протест. (не знам какви мерки са взимали… ама всяка година не можеш да се разминеш от хора)

  Че могат да правят каквото си искат щом са си го платили ок. Но не ми звучи зряло поведение, а по-скоро на сърдито малко дете. Какви парични загуби имат от това окрасата да стои? Слаба постъпка.

  1. Първо се научете да пишете правилно!
   Второ , помислете дали може да направите нещо в полза на всички пловдивчани и тогава правете градивни забележки!

 3. Коледа ще има!
  Не е отменена! Не е забранена! Не е свалена от календара!
  Собственикът на Коледната украса в Капана реши да я свали днес – няколко дни преди Коледа.
  По-жалка гледка не съм виждала!
  Нито сме искали поставяне на украса, нито сме искали гледката от снимката.
  Който плаща – има украса. Който не плаща – не. Справедливо.
  Общината от друга страна има доста по-мащабни мисии от украса на Капана – Кварталът на творческите …… как беше нататък…. Е, добре. Весела Коледа!

  1. Ха, ха! Склеротичната “Творческа ИндустриЯлка” със самочувствие на всезнайко се активира отново! Ей, смешнице, иди на психиатър! На никого не му пука от простотии те, които пишеш !

  2. И кои са по-мащабните мисии за украса на Общината? Цялата Главна е сива, неприветлива и тъмна! Улиците също. Украсите са на „сто“ години и им личи! Фермерският базар също няма да се състои и Малката главна ще допълва тъмнината! Всичко е мащабно отбиване на номера. Но пък за Пловдив 2019 всички се кичеха с инициативите на същия този Капан. Много им харесваше да си помпат реномето за пред света! Наслушахме се на мъдрости и уверения как ефектът от това мероприятие ще е няколко години напред! А то какво, 2020 нюанса сиво!

 4. Днес Борис отмени КОЛЕДА поради появата на нов, по-чевръст и по-пакостен щам на Ковид-19, който е и по-заразителен. Още не е сигурно дали е по-смъртоносен.

  Разббира се за разлика от китайско, където шамарите са големи и безапелационни, на Острова желаещите самоубийци могат да се пр4егръщат, целуват И ДАЖЕ РЪКУВАТ!

   1. Прав е „собственикът“ милият, да си прибере най-после за пране отдавна простряните ГАЩИ над главите на невинни пловдивчани.

    Самата идея за подобни „украси“ и новоселски Хубавини е възмутителна за нашия Град.

    Където по света практикуват това, на третия ден го разчистват, то е само за празненство, феста, случай, а не по ориенталски да заспи завинаги…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина