АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът Здравко Димитров: Не съм в безтегловност!

Зико сам решил да не се кандидатира за втори мандат и не е очаквал Борисов да го съобщи в негово отсъствие

„Не съм в безтегловност! Тежа си на мястото!“ – така кметът на Община Пловдив Здравко Димитров отговори на въпрос на Под тепето, дали се чувства износен, в контекста на коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в неделя, когато той дойде и обяви, че Зико няма да е кандидатът за кмет на партията на изборите догодина.

С репликата за безтегловността градоначалникът визира коментар на журналиста, който му зададе въпроса със заглавие – Зико научи в Истанбул, че му вдигат червен картон.

След него Димитров попита журналиста на Под тепето да „вържат бас – дали вие можете да станете кмет, пък аз да направя сайт“. „Нямам желание да ставам кмет“, отговори му авторът на тези изречения. „Ааа, добре, защото давате оценки… прибързани оценки“, додаде Зико.

Кметът уточни пред медиите, че сам е взел решението да не се кандидатира за втори мандат. Той е съобщил на лидера си това между първата и втората операция на тазобедрена става, но не е очаквал самият Борисов, при това година преди края на мандата, да го обяви в негово отсъствие.

„Мъжки съм му казал какво е моето мнение, той се съгласи. И действително, то е такова. Дали е редно в този момент да се каже… не знам, ще покаже бъдещето. Но аз мисля, че беше редно аз да го кажа, заяви Здравко Димитров.

„Животът продължава, нищо не се е случило“, добави той. Изброи причините за решението си- здравословни причини и това, че догодина става на 60 години.

„От 16 години съм в политиката. Нека дадем път на младите“, каза Димитров. Но подчерта, че това не означава оттегляне от политиката.

„Пак казвам, ГЕРБ е г-н Борисов и г-н Борисов е ГЕРБ. Ние всички светим с отразени светлини от него. Лоша дума да него от мен няма да чуете. Нито съм казал, нито ще чуете. Това си е негово мнение, той е решил, казал. Не се сърдя. Ние сме мъже“, коментира кметът.

Той подчерта, че екипът му няма да бъде демотивиран в тази оставаща една година и че изминалите вече 3 от началото е свършил много работа в тежки времена.

Кметът не се ангажира да посочи име на свой заместник, като заяви, че не участва в „партийно строителство“.

Вижте цялото изказване на Здравко Димитров в следващото видео.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина