АктуалноГрадътИзбор на редактораНовини

Кметът постави две условия за затварянето на Бетонния мост

Затварянето на Бетонния мост, което по неколкократни декларации трябваше да се случи на 15 юни, се отлага за неопределено време. Това стана ясно от изявление на кмета на Община Пловдив Костадин Димитров днес по време на откриването нова улица до Мол Плаза.

Градоначалникът постави две условия, за да бъде затворено за движение съоръжението. По думите му това ще се случи само след пълното завършване на ремонта на „Кукленско шосе“ и пробива „Модър-Царевец“.

Гоним завършеност на Кукленско и Модър-Царевец, ако не са пуснати, няма да спрем моста. Там, където ние като община възложител имаме възможност да координираме, да управляваме нещата, те се случват в срок и навреме. Знаете, на Пробива работят различни дружества и различни възложители. Имаме срок за пускането му, който обаче предпочитам да запазя в тайна засега. В непрестанна комуникация сме с „Парсек груп“ и „София асфалт“, като желанието ни е този обект да бъде отворен час по-скоро“, заяви градоначалникът.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

11 коментари

 1. Лорде, си го премести гербокрокодила- кметокаратист..след 9 юни пак взимат изборите и ще вършеят докрая. Скотобудалите еснафски в града само ще бришат сополи цел мандат, за останалите оборни индивиди, налазили напоследък не се отнася.

 2. Глупави решения в Пловдив колкото щеш. Бетонният мост е сравнително нов. Построен е на мястото на стария по време, когато вече имаше електрифицирани линии. Но софийските проектанти някак го пропуснаха, а Общината и БДЖ не забелязаха. Така отдолу не може да се прокарат жиците и трябва да се строи трети пореден мост. Също като моста на Панаира, на едно ниво с булевардите Марца север и юг. 40 години по-рано на Герджика мостът е на две нива с булевардите.

 3. Кмете, ако аз прочета това написано по горе от „ЛОРДА“, което е абсолютна точна преценка, веднага бих си дал оставката. Сам знаеш, че и ти си толкова кадърен колкото и тия двамата преди тебе. Да де, ама човек трябва да има и чест, и достойнство и морал. АМА ТРЯБВА ДА ИМА, а за тебе не знам. СЪСИПАХТЕ ЗЛАТЕН ГРАД, БЕ !!!

 4. НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС!!! И от тебе кмете и всички кметчета, управници и жалката администрацийка под тебе, с теб и преди теб!!! Този проект, както и всички останали, които в момента се влачат в града с години трябваше да са завършени и използваеми още преди РЕАЛНИ 20 ГОДИНИ, за да е наред трафика в града, в момента! Жалкото ви, ново съоръжение от гола, неподготвена поляна образно казано в една нормална, развита страна до крайно реализиран проект и движещи се коли по него се осъществява за под 2 МЕСЕЦА, не за 5 ГОДИНИ откакто сте го подхванали и го правите на действия, а не само на приказки както вече казах, десетилетия наред! И ЗА КАПАК – ИЗОБЩО НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАЙТЕ, ЧЕ ТОЯ ЖАЛЪК ПРОЕКТ И ТЕСЕН ПРОБИВ ПОД ЖП ЛИНИЯТА, СВЪРЗВАЩ КЮЧУКА СЪС СМИРНЕНСКИ ИМА НЕЩО ОБЩО С ТРАФИКА МИНАВАЩ ПО БЕТОНЕНИЯ!!! НИКАКЪВ МОСТ НЯМА ДА БУТАТЕ, ДОКАТО ОСВЕН СПОМЕНАТИЯ МОДЪР-ЦАРЕВЕЦ НЕ ОТВОРИТЕ ЗА ДВИЖЕНИЕ И НОВИЯ ПЪТ, И ПРОБИВ ПОД ЖП ГАРАТА, както и докато не направите цялото околовръстно от край до край с габаритите на Асеновградско, както и докато не пуснете целия бул “ Южен “ от край до край! РАЗБРАХТЕ ЛИ НЕКАДЪРНИЦИ?!!!! И ВСИЧКО, КОЕТО ИЗБРОИХ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ГО НАПРАВИТЕ КАТО В НОРМАЛНО РАЗВИТА СТРАНА, ЗА до 6 МЕСЕЦА ОТ КРАЙ ДО КРАЙ, ТОЧНО КАКВОТО И КАКТО ГО ОПИСАХ!!! Не ми дреме за проектите ви, за парите ви, за това, че ви натискат и, че трябва да връщате милиони дето се крали за тоя проект за Бетонения и ЖП линията от Евро субсидии и съюза!!! МОСТА НЯМА ДА СЕ БУТА, И ИЗОБЩО НЕ МИ ГО МАРКИРАЙТЕ С ЧЕРВЕНИ ХИКСЧЕТА, ЗА ДА СЕ ЗНАЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ГО РУШИТЕ! Когато ИЗПЪЛНИТЕ ВСИЧКО, което по-горе ви ЗАПОВЯДАХ КМЕТЕ ( буквлно!!! ) – тогава ще ме питате дали ви РАЗРЕШАВАМ да докосвате евентуално Бетонения! Преди това изобщо не си правете сметките и илюзиите, че имате някакви права да взимате каквито, и да са решения свързани с него, изобщо не ме интересуват плановете и мераците ви. До един ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ, да сте си наясно с това, смотани, непотребни, нагли и безобразни “ управничета “ ( съвсем умишлено в кавички ) ! Марш да изпълнявате каквото съвсем ясно и категорично ви написах и НАРЕДИХ, толкова по темата!!!

 5. И как се случи Модър – Царевец в срок?!? Сутринта се съмва в 06.00 ч. До 20.30 минути е светло. Що не работят?!? Още в 16.30 са запразнили.Каквото и да разправя господин кмета явно не са намерили правилната формула.
  21 век. Държава в ЕС. Важен комуникационен възел във втория по големина град. Защо да не работят от тъмно до тъмно?!? А щом се налага и 24/7!
  Но случващото се за пореден път потвърждава твърденията, че сме не третият, ами четвъртият свят!!!

  1. неандерталци.това сме ние,пЛовдивчаните(от цяла пловдивска околия събрани в алкатраз-оазисите).страшно обединени-цели 21 процента гласували+цветнокожите туземци от махалите около центъра.е,това ви се пада,аз со отивам в оазиса на средногорието,вИе се ръгайте в задръстванията във втория по простотия град в бълхария.първия разбира се е сОФия

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина