АктуалноГрадътЗабравеният градМоят стилНовиниОбщина Пловдив

Кметът на Пловдив ходи с колело на работа – СНИМКИ

Костадин Димитров е заложил на съвременен градски смарт велосипед от висок клас, произведен в България

Кметът на Община Пловдив Костадин Димитров използва екологичен транспорт, забеляза Под тепето, за разлика от някои по-млади зам.-кметове в екипа му, които пътуват до центъра с ламборджинита и огромни джипове.

Димитров се движи с велосипед до работното си място на ул. „Стефан Стамболов“ 1, а вчера е бил забелязан да инспектира Гребната база, яхнал колелото си.

Снимка: марица.bg

Служители на общинската администрация потвърдиха, че градоначалникът идва на работа с велосипеда си сутрин, дори и в студените зимни дни, когато не вали.

Докато тракийци са свикнали с тази гледка, за жителите на центъра тя е атракция.

Кметът на Тракия ходи на работа с колело

Костадин Димитров не веднъж е казвал, че за него велосипедът е здраве по две.

„С него си подаряваме малко повече движение и малко по-чист въздух. Понякога не е никак трудно да направиш нещо хубаво за тялото, духа и града си.“

Още в мандата на Иван Тотев, като райкмет на Тракия, Дино започна да идва на седмичните оперативки в общината с колело, като взимаше разстоянието за 20 минути, използвайки изградената през последните години велоалейна мрежа.

Хората в Тракия често са го виждали и на електрическа тротинетка.

На архивната снимка от 2019-а година Димитров е със стария си велосипед, който смени преди близо 2 години със съвременен градски смарт велосипед от висок клас, произведен в България.

Кметът се похвали с него няколко дни преди да открие поредния велосезон – една традиция, която се въведе за велообщността в града под тепетата именно по негова иноциатива.

„А това е новото ми превозно средство за работа…“, написа той в личната си страница в социалната мрежа.

Градоначалникът кара електрическо колело на роден производител, който продава успешно в цяла Европа и предоставя велосипеди под наем в големи западни градове като Мюнхен например.

Изборът му е на фирма, която предефинира градския транспорт с напреднала технология и елегантен дизайн както и акцент върху удобство и екологичност.

Цената на този клас велосипеди ориентировъчно варира между 2500 и 4000 лв., показа репортерско проучване на медията ни.

Припомняме, че акцент в програмата за управление на кмета по време на изборите бе:

„Разширение на велоалейната мрежа и подобряване на свързаността ѝ. Въвеждане на система за велосипеди под наем.“

Откъде да вземем велосипед или скутер/мотор под наем в Пловдив?

Служители в администрацията потвърждават, че след като влезе в кметския кабинет, Димитров е докарал велосипеда си в сградата на Общината.

Самият градоначалник обяснява, че има място за колелета на служители на „Ст. Стамболов“1.

Снимка/личен архив fb

Навремето кметът Тотев каза, че ще поощрява служителите си, които карат велосипеди, но апелът му остана без особен ефект.

В мандата на Здравко Димитров пък като че ли велосипедистите в Пловдив не съществуваха – За пръв път от години: Нова велоалея в Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

21 коментари

  1. Симпатичен човек изглежда, но аз съм го засичал по улиците с един Рейндж Роувър, което не ми прави добро впечатление за човек, който от бая години е зам.кмет с неголяма заплата.

  2. Ама и медиите сте едни платени драскачи… Евтин ПиАр. Първо кметът живее в Белащица и едва ли всеки ден ходи до общината и се прибира обратно с колело по баира. Второ, то няма да му остане време за работа.

  3. Хубаво, че кметът е природолюбител и радетел за чист въздух, но госпожата до него с тази цигара му е антиреклама. Една дама никога не пуши на улицата като хъшлак.

  4. Предлагам спортиста кмет от локото и колоездач да си ходи на работа в община Родопи тъкмо ще кара по-дълго колело. Нали за това живее в Белащица

  5. Предлагам спортиста кмет от локото и колоездач да си ходи на работа в община Родопи тъкмо ще кара по-дълго колело. Нали за това живее в Белащица

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина