АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Откъде да вземем велосипед или скутер/мотор под наем в Пловдив?

Дори и да нямате собствен велосипед или скутер, придвижването по този начин е възможно и лесно

Колоездачният сезон вече официално бе открит и времето предразполага да изкараме велосипеда и да открием Пловдив от един по-различен ъгъл.  В една от предишните ни статии С колело в Града под тепетата ви разкрихме колко удобен може да бъде този начин за опознаване и придвижване. Не се съобразявате с трафика, няма нужда да чакате по спирки и да следите разписания, а и е по-бързо от ходенето пеша. Не на последно място – екологично е!

В последните години и след изградените около 60 километра велоалеи вече е напълно възможно да стигнеш до повечето места и квартали единствено и само с велосипеда си. Ако имате такъв…Но след нашето проучване се оказа, че и това изобщо не е проблем. Макар и не много на брой, в Пловдив все пак има няколко възможности, откъдето може да си вземете велосипед под наем. Дори едната от платформите предлага наемането на мотор или скутер. Всичко зависи от това, на какво приключение искате да се отдадете и къде да отидете.

Motorads

                                                                                                                                                        На уебсайта, управляван от туроператор, може да откриете доста голям избор от най-различни превозни средства, които да позлвате под наем. Диапазонът от туристически услуги, включва – мотоциклети под наем, автомобили под наем, трансферни услуги, наем на велосипеди, скутери и др, не само на територията на Пловдив и България, но и в чужбина. Директно на сайта може да си направите резервация на желаното транспортно средство и да го вземете от избрано от вас място – хотел, летище, точен адрес.  Удобна услуга, особено когато ще ви е нужно за по-дълъг период от време и искате да опознаете града или България по този начин.

Plovdiv Bike Rent

Ако вече сте минавали през пъстрия творчески квартал Капана, не може да не сте забелязали интересната реклама на офиса на Plovdiv Bike Rent. Розовият велосипед ще ви упъти с точен адрес и телефон до офиса, откъдето може да наемете желаното колело. Предлагат се най-различни модели и дори възможности за колоездачни турове. Удобно е, както ако сте турист и искате да обиколите по-голямата част от града за по-кратко време, без да зависите от градския транспорт, така и за местните, които искате да прекарат уикенд или следобед по един малко по-различен начин.

Велосипеди под наем – Гребна база

Безспорно, едно от най-удобните места за практикуването на колоезденето като спорт, е Гребната база. Там също има откъде да си вземете колело под наем и да се впуснете в трескава надпревара с вятъра покрай водата. Точно зад трибуните ще намерите разнообразие от велосипеди и модели. Така няма нужда да товарите колата и да се чудите кое колело къде да поставите, за да може всички от семейството да се присъединят към колоездачната обиколка.

Обикновено, за да наемете велосипед ще трябва да заплатите депозит и наем, в зависимост от периода, за който го наемате. За съжаление, все още няма станции, откъдето може да си вземеш общински велосипед и да го оставиш на следващото, пригодено за това място. Амбициозен проект на общината е да въведе споделеното използване, но до момента все още сме далеч от предоставянето на тази услуга на гражданите и гостите на града.

Бихте ли пробвали велосипеда като начин на придвижване?

Източник: Lostinplovdiv

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина