АктуалноИзбориНовини

Кирил Петков и Асен Василев в Пловдив: Не са обсъждани конкретни имена за коалиционен кабинет, все още  

“Истинската битка и промяна не е завършила, докато не мине балотажа в неделя” – ВИДЕО

Съпредседателите на новата политическа формация, която събра най-много гласове на изборите за парламент на 14 ноември Кирил Петков и Асен Василев пристигнаха днес в Пловдив, за да подкрепят кандидат президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова, които избраха да закрият кампанията с в Града на тепетата.

В очакване на Радев – ГАЛЕРИЯ

“Истинската битка и промяна не е завършила, докато не мине балотажа в неделя” – заяви Кирил Петков.

Той и Василев категорично отрекоха както да са коментирани, така и да са се спрели на конкретни имена, които ще бъдат част от бъдещ коалиционен кабинет.

Вижте във видеото какво отговориха те във връзка с “изтекли” имена от разговори за евентуален коалиционен кабинет между ПП, ИТН, ДБ и БСП.

Съпредседателите на ПП за пореден път подчертаха, че преговорите между формациите ще са на база политики и приоритети, а не на база постове. Те подчертаха, че може да заемат  предварително обявените длъжности премиер и финансов министър, ако от другите формации не предложат по-опитни специалисти и експерти.

Говорим за А отбора на България, заяви Кирил Петков.

“Процесът на преговори не е прост. Ще има 18 отбора по 18 теми, разговорите ще се излъчват онлайн.  Започваме разговорите по политики от вторник и ще продължим до събота”, поясни Асен Василев.

Двамата дойдоха последни на посрещането на Румен Радев, почти по едно и също време с лидерът на ИБГНИ Мая Манолова.

 

Всички партии и привържениците им дружно ще се включат в шествието по закриването на кампанията на Радев, което ще приключи на паметника на Съединението в 17 часа.

Другата двойка, която стигна до балотаж Анастас Герджиков – Невяна Митева ще закрият своята кампания сред симпатизанти в Голямата Базилика на Филипопол.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина