АктуалноГласовеГрадътИзбориНовини

Кандидат-кмет на Пловдив маха данъците за пенсионери – ВИДЕО

Географът Николай Иванов за втори път обяви, че ще се бори на местните избори наесен да управлява Пловдив с амбицията да го направи столица

Това е третият му поход към кметски стол под тепетата и обещава безплатни погребения

На 25.10.2022 година Николай Иванов обяви кандидатурата си за кмет на Пловдив, цяла година по- рано преди местните избори тази есен. Днес той го направи за втори път, отново на брифинг в БТА.

Припомняме, че миналата седмица адв. Тони Стойчева обяви, че се кандидатира като независима за поста.

Припомняме, че на предходните местни изборите през 2019 година Иванов за втори път обяви, че се впуска в кметската надпревара. Тогава той подчерта, че обявява кандидатурата си за кмет на града първи, а в програмата му имаше идеи за безплатни погребения и карти за градския транспорт на пенсионерите, както и детски градини без такси. Той обаче не можа да стигне до регистрация тогава, а днес на въпроса „защо“, отговори, че му спретнали „активно мероприятие“

За предстоящата кампания кандидатът е развил идеята си за пенсионерите и освен безплатното пътуване с автобуси, ще предложи на местния парламент да ги освободи от местни данъци за единствено жилище и автомобил. Облекчението ще важи само за хората над 70-годишна възраст.

Географът Иванов предлага също столицата на държавата да се смени и да бъде в Пловдив.

„Това трябва да стане с мандат от 20 години, после столица да стане Бургас, след това Варна и т. н.“,  обясни идеята си за ротационен главен град той.

Още за идеите му за географско предислоциране на институции вижте в следващото видео.

Неговото решение за работеща администрация е вдигане на заплатите, ако трябва и със заем, който всички ще изплащаме.

По думите му, по-високите заплати в Общината щели да доведат до ръст на заплатите във фирмите. На въпрос на Под тепето, както точно ще се случи това, Иванов отговори, че като говори с бизнеса.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина