АктуалноГласовеГрадътНовиниОбщина Пловдив

Сравниха ремонта на Хуманитарната със завладяването на Панаира

Седмо поредно лято сградата е животозастрашаваща за децата, обявиха от Обществените съвети на двете училища

Историята с незапочващия ремонт на най-старата гимназия бе сравнена днес с предаването на Пловдивския панаир изцяло в ръцете на Георги Герогов. Това стана на брифинг в пресклуба на БТА – Пловдив днес, на който освен представители на двата Обществени съвета към Хуманитарната гимназия и училище „Кн. Александър I“, присъства депутата от ПП Росен Костурков и новият председател на правната комисия в НС Стою Стоев.

Присъстващите изразиха съмнение, че сградата – паметник на културата, намираща се в апетитен имот в сърцето на Пловдив, ще бъде „загубена“ за община Пловдив и се подготвя за преминаване н ръцете на някой „инвеститор.

Активистката Елена Филипова отново припомни хронологията на събития и заяви, че сградата е в изключително тежко състояние и се руши над главите на 2 00 деца и 200 учители, а това продължава вече седем поредни години.

„Съмняваме се, че тази сграда няма никога да бъде ремонтирана, а историята прилича много на тази с Панаира. Ние няма да позволим това да е поредната ситуация, подобна на Пловдивския панаир“, коментира Костурков.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина