„ИСА -2000” спечели поръчката за изграждането на пробив под Водната палата

Актуално Градът Изпод тепето Новини
пробив под Водната палата

Община Пловдив избра изпълнител на поръчката за изграждане на пробив под Водната палата срещу близо 10 милиона лева от тегления дългосрочен общински заем. Съоръжението ще строи „ИСА -2000”, след като дружеството на Юлиян Инджов стигна единствено до отварянето на ценовите предложения в завършилата днес процедура. Комисията в общината е разпечатала единствено офертата на „ИСА -2000”, която е за 7 723 000 лева без ДДС. Или колкото прогнозната цена. Доскоро компанията работи по реконструкцията на Асеновградско шосе.

Другият финалист в надпреварата за обществената поръчка „Трейс холд груп” не е бил допуснат до разглеждане на техническите предложения. На предния кръг отпадна „Парсек груп”.

Ако има обжалване на процедурата стартът на строителните дейности може да се забави с около половин година.  Изпълнителят ще трябва да направи за 600 дни пробив с общата дължина е 540 метра, 49 от които подлез.

Припомняме, че това е най-спорният от проектите, за които бе изтеглен 40-милионния заем. Срещу него застанаха браншовите организации, но общината е твърдо решена да го реализира, въпреки становищата на гилдиите.

 

Споделете ни във:

6 thoughts on “„ИСА -2000” спечели поръчката за изграждането на пробив под Водната палата

  1. Кога най после ще намерите читави пътищари,които да решат комуникационните проблеми на Пловдив?
    Градът е като пате в калчища благодарение на некомпетентни решения

  2. Пловдив се нуждае от кръстовища на две нива. Но не точно там до водната палата, не на центъра.

    Не е ли по-логично трафикът да се изведе напълно от булевард Цар Борис III по Източен, по Копривщица – нарочени за тангенти?

  3. С един светофар за 20 хиляди въпросът се решаваше, но за кметовете, Маминия и Зико, това е най-неизгодният вариант. А това, че със светофар колите фатално ще изчакват на моста, все едно сега е различно, просто е оправдание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.