АктуалноЗелен градНовини

Как да се отървем от някои особени отпадъци? – ВИДЕО

От половин месец в Пловдив вече са налични Две машини, които приемат бутилки и кенчета и новината за това предизвика фурор в града. В световен мащаб ограничените ресурси на планетата и целта да живеем в по-чиста среда карат все повече хора да събират рзделно и да рециклират отпадъците, но все още има такива, които не са наясно как да се отърват от стара техника.

Припомняме, че ОП „Чистота“ предоставят безплатна услуга – всяка събота и неделя техника и екипи на предприятието събират излязло от употреба обзавеждане от домакинствата – дивани, маси, шкафове, матраци, столове и друга покъщина. По график екипите работят от 08:00 до 16:00 ч. В събота те обслужват районите „Южен“, „Северен“ и „Западен“, а в неделя – „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. Рано сутринта тези дни гражданите трябва да изнесат старото обзавеждане до близкия контейнер. От понеделник до петък на обяд на тел. 032/675 817 могат да направят и заявки за изкарани на улицата мебели на конкретни адреси. В останалите дни едрогабаритни отпадъци могат да се предадат на специализираната площадка в базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64 А.

В днешното видео от седмичния бюлетина на Асоциация „Активни потребители“ ще ви запознаем с някои особени видове отпадъци, които всъщност се събират разделно.

Вижте съвети как можете да се отървете от тях без да замърсявате средата около и без да застрашавате природата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина