Актуалновашите снимкиГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораИзпод тепетоМненияНовини

Изоставеният Пловдив: „Еволюция“ на кошчетата по Руски

За тотално безхаберие от страна на общинските институци, относно кошчетата за боклук по централния пловдивски булевард „Руски“ сигнализара наш читател. Пловдивчанинът води почти една година кореспонденция с тях по темата и освен прехвърляне на отговорността няма никаква реакция.

Ето какво ни пише господинът:

„Цяла година никой не е пипнал дори проблема с кошчетата по булевард „Руски“, независимо от сигналите – всички вдигат ръце и си прехвърлят топката, че не е тяхна отговорност. Дори единичен кош, опасен за преминаващите, покрай него, не е премахнат – поне да не застрашава живота и здравето на хората. Ако зависи от мен – бих го откачил на момента, докато не се реши проблема поне!

Отне ненормално много време районният кмет дори просто да пренасочи сигнала към ОП „Паркове и градини“, при което след цяла седмица последните отговориха, че не е тяхна работа… Отговорът е върнат с копие до ОП „Чистота“ и ще стане вече месец, без дори и едничък ред от последните по проблема…

Всички тези хора са на един и същи адрес: ул. „Даме Груев“ №64 А!“

Пловдивчанинът прилага втория си сигнал, включително в текстов вид и върнатите отговори от „компетентните страни“ по проблема.

И така вече близо година.

„Десетки са останали по колче, а останалите са с формата на стъпкано кенче от бира – ръсят боклук и са опасни. Добавени са тук там нормални бетонни кошчета, като адекватните такива пред МОЛ „Марково тепе“, но за всичко останало не изглежда да е направено каквото и да било. Прилагам снимка с кошче на една пряка от детска градина и 20-тина метра от спирка, което се намира в това си състояние от месеци наред, без да бъде пипнато.

Тези кошчета са откровен боклук, откъм издръжливост, предизвикващ вандалщина. Доколкото знам г-н Стаменов е върл враг на подобни прояви, а това е нещо лесно за чупене, оставено в близост до деца… Не само, че естествено води до щети, а и учи на лошо поведение, проявяващо се под други още по-неприятни форми впоследствие.“ – пише гражданинът, чийто глас остава нечут от отговорните за поддръжката на градската среда.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Тия кошчета си изпълниха задачата – да оскъпят още повече ремонта. Никой не е мислел да са здрави и функционални. И иначе нямаше да са толкова много.

  2. Крайно време е да ги оправят, или по-добре махнат изобщо. Бетонните, колкото и да ги чупят са много по-здрави и дълготрайно решение. До гарата са дублирани с бетонни и няма такива проблеми!!! Тая тенекия хем за нищо не става, хем е опасна някой да не се нареже за капак!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина