АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Изоставеният Пловдив 9: Как е декориран градът за Коледа? С боклуци!

„Как „Чистота” декорира града за светлите коледни празници? Като не го почиства! А за украса се ползват боклуци, тъй като друга няма”.  Така наши читатели описват отвратителна гледка в самото сърце на Пловдив, на метри от детска ясла. „Украсата” е на улица „Весела”. Проблемът е, че гледката не е само по Коледа- да не вземе някой да си помисли, че е празничната изненада на общинското комунално предприятие. Тя е постоянна.

„ Ето така изглежда всеки ден пътят на много деца, отиващи към ДЯ “Детски смях”. Контейнерите, разположени точно пред сградата на ул. „Весела”,  са ежедневно препятствие за всяко семейство. Никакъв контрол относно изхвърлянето на забранени или обемни отпадъци, контейнерите всяка сутрин преливат, а за родителите остава да преминават през тях (по някакъв начин) всеки ден”, пише ни читателката Ивелина Иванова.

Въпросите в случая е как така гледката се повтаря ден след ден, защо никой не взима мерки и кога екипите на „Чистота” минават по улица „Весела”, за да празнят контейнерите? Празнят ли ги напълно въобще? Напоследък зачестиха сигнали, че масово из районите в града комуналните коли минават чинно, но не изпразват докрай съдържанието на съдовете за смет, или ако те са няколко, пропускат някой от тях. Така за нула време те започват да преливат отново.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина