АктуалноКриминалеНовиниПод ножаСъд

Окончателно: Кралят на трюфелите остава в ареста

Така нареченият Крал на трюфелите в Държавата на трюфелите, както определи България зам.-апелативният прокурор Румен Попов- Иван Лулчев остава окончателно за постоянно в ареста.

Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени за участие в организирана престъпна група и пране на пари.

След като се запознаха с материалите по делото и изслушаха страните, апелативните съдии приеха, че има достатъчно доказателства, за да се обоснове предположение за съпричастност на В. Д. и Иван Лулчев, за повдигнатото им обвинение за това, че в периода от месец януари 2022 г. до 05.12.2022 г. в гр. Пазарджик са участвали в организиран престъпна група, създадена за извършване на престъпления против данъчната и финансова система при търговия с трюфели и гъби в страната.

Според съда, второто обвинение за пране на пари, което е повдигнато срещу двамата обвиняеми, е некоректно и не се подкрепя от доказателствата по делото, но обосноваността на първото, е достатъчна за задържането им под стража. Има опасност при по-лека мярка за неотклонение, за която настояваха адвокатите на В. Д. и Иван Лулчев, всеки от двамата да извърши престъпление във връзка с оказване на въздействие на свидетели, на чийто показания се основава повдигнатото им обвинение.  Част от свидетелите са зависими от обвиняемите, тъй като последните са техни работодатели.  

Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина