АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Изоставеният Пловдив 5: Смрад и мръсотия над Тунела

Това Пловдив ли е, или град от Третия свят (без да обиждаме градовете от Третия свят)! Този въпрос си задават хората, които имат неблагоразумието да минат по стълбите от панорамната площадка на Тунела до бул. „Цар Борис III Обединител”. Проходът в самото сърце на града, който свърза Стария град със зоната на Капана, очевидно не е чистен от месеци. Превърнат е в нещо средно между тоалетна и сметище.

Ужасяваща смрад на урина и фекалии! Купчини с ПВЦ бутилки и опаковки, кенчета, хартии и строшени стъклени шишета! Камари с неизметени листа! Нашарени стени. С това се сблъскват пловдивчани и гости на града, преминаващи по стълбите от северната страна на тунела.

Комуналното общинско предприятие Чистота очевидно си затваря очите за смрадливия проблем, тъй като панорамната площадка със зеления надпис Пловдив се мете всеки ден.

Терасата под нея и проходът към булеварда обаче не са виждали скоро метла. Камо ли измиване – стъпалата и нишите са пропити от урина.

Питаме се колко усилия са нужни това пространство да се поддържа и почиства? Минимални, естествено. Но е нужно отношение към Древния град. Нещо, което в последните години не забелязваме от страна на местната власт и подопечните и общински предприятия.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Същото е състоянието и на пътеката към подлеза на Централна поща от югоизточната страна. Всеки ден минавам оттам, както и много други хора с колела и колички. От два месеца стоят непочистени изпражнения, разнесени по цялата пътека. Преди около месец бяха събрали в един ъгъл купчина листа и хартии, без изпражненията, и още стоят неизхвърлени. Няма и никакво осветление, ясно защо използват мястото за тоалетна. И това редом до археологически забележителности, с които иначе градът много се гордее.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина