Иванка Киркова и РУО-Пловдив: Иди си, ела си

Актуално Градът Новини Темида

Адимнистративният съд в Пловдив е отменил заповедта на образователния министър от Кабинета Петков – проф. Николай Денков, с която бе отстранена от длъжността началник на РУО инж. Иванка Киркова.

По непотвърдена до момента официално информация, МОН ще обжалва решението на АС пред по-восша инстанция.

Припомняме, че това се случи преди повече от година – МОН уволни шефката на РУО-Пловдив Иванка Киркова – и бе поредното уволнение за Киркова.

Ето какво написа тя в профила си в социалната мрежа:

Ето какво написа тя в профила си във фейсбук:

„ИСТИНАТА ВИНАГИ Е САМО ЕДНА!

С поредна огромна благодарност към българския съд, към Бог, към семейството ми, към адвоката ми, към приятелите ми, към всички /не/познати, които ме подкрепиха и ме подкрепят!

„Умът е градина, в която волята е господар!“

През май т.г. за две седмици управляващите направиха 4 пъти промени на шефското място в РУО – Пловдив.

Лелята на министъра на културата напуска като шеф

Припомняме, че Антоанета Кръстанова пое Регионалното управление на образованието в Пловдив и областта на 29 април, като само за ден по-рано на поста се върна възстановената от Върховния административен съд инж. Иванка Киркова. Съдът отмени заповедта ѝ за уволнение от 5 юли м.г. На 28 април тя веднага получи втора заповед, че от 29-ти е с прекратени трудовите правоотношения и се закани отново да си търси правата в съда. Докато траеше съдебното дело вр.и.д. началник на РУО-Пловдив бе Антоанета Пакова, която междувременно спечели конкурса, обявен от МОН, след уволнението на Киркова.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.