МОН уволни шефката на РУО-Пловдив Иванка Киркова

Актуално Гласове Новини
Гимназиите в Топ 3

Мотивът: Установени нарушения при договори с юридически лица

Директорът на Регионалното управление на МОН – инж. Иванка Киркова е освободена от длъжността. Това става ясно от официално съобщение на министерство. Решението e взето от комисия във ведомството, след проведени комплексни проверки от звеното за вътрешен одит на министерството, изискани писмени обяснения и изслушване.

В мотивите се сочи следното:

“В Пловдив са установени нарушения при договори с юридически лица – необосновано и незаконосъобразно удължаване; непрозрачност и непроследимост на основанията за плащане; липса на подписи. Част от същите проблеми са констатирани и при гражданските договори, сключвани от РУО. За 2020 г. те са на стойност 109 705 лв., а към 31.05.2021 г. – 210 335 лв. Липсват правила за проверките на детски градини и училища, както и по отношение на процеса за администриране на жалби и сигнали“, се сочи в позиция на министерството.

Очаква се да бъде обявен конкурс за нои началник на РУО. Според МОН процесът на избор ще приключи до два месеца. През това време позицията ще бъде заемана от временно изпълняващ длъжността.

Споделете ни във:

3 коментара за “МОН уволни шефката на РУО-Пловдив Иванка Киркова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.