Искат смяната на директора на Онкодиспансера

Актуално Новини ПУЛС

Предложението от Кауза Пловдив е внесено от извънреден порядък за разглеждане на сесия в четвъртък

Групата общински съветници от партия “Кауза Пловдив” иска нова рокада в управата на Онкодиспансера. Съветниците предлагат смяна на временния шеф на КОЦ – Пловдив д-р Пламен Фотев. Проекторешение за това е внесено в ОбС и ще бъде разгледано на предстоящата сесия  в четвъртък като извънредна точка. В мотивите си вносителите сочат, че лечебното заведение, според тях, се управлява лошо.

Припомняме, че преди близо 6 месеца имаше протести пред местния парламент във връзка с  проваления конкурс за избор на директор на общинското здравно звено и тогава за вр.и.д. бе назначен д-р Фотев до провеждане на нов конкурс в рамките на 3 месеца.

От Кауза Пловдив предлагат временно постът да поеме доц. Тихомир Дерменджиев. Той е човекът, който бе класиран втори на въпросния конкурс м.г.

Директорът на общинската дирекция „Здравеопазване“ и председател на журито, провело конкурса – д-р Калин Калинов коментира пред бнр, че независимо че „временно управление“ означава 90 дни, провеждането на конкурс се е забавило, заради промени в Законовата уредба, с която Общината е трябвало да се съобрази.

Споделете ни във:

2 коментара за “Искат смяната на директора на Онкодиспансера

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.