АктуалноБизнесГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Инвеститор „изяде“ части от две улици в Капана

Липсват парчета от две улици в квартал Капана, видя репортер на Под тепето. В редакцията ни днес постъпиха няколко сигнала за случилото се.

Репортерската ни проверка на място показа, че в следствие на изкопни работи е „изяден“ участък от близо метър от ширината на улица „Константин Стоилов“, а по дължина липсващата част обхваща почти целия парцел на строителната площадка.

Става дума за имота, който по административен адрес е на ул. „Константин Стоилов“ №15. От страната на успоредната улица „Абаджийска“ също липсва част от нея, но там има монтирана плътна метална ограда и не се вижда точния размер на пораженията.

Припомняме, че на това място дълги години се помещаваше стара сграда, в която бе култовият за скейтъри и бордисти магазин, съборен през лятото на миналата година.

Сравниха със земята дома на 18G Shop в Капана

Според информационната табела на това място се строи хотел.

Живеещи и работещи около строителната площадка съобщиха, че снощи е бил прекъснат тока, както и интернет връзката. Има опасност за съседните къщи.

На място екипът ни видя техници от мобилен оператор, които възстановяваха кабели. Те потвърдиха за нанесени щети на инфраструктурата.

Днес е спряна и водата там.

Свързахме се с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който каза, че до него лично няма постъпил сигнал за случилото се и обеща да провери, както и че изпраща екип на място.

При констатирана вреда инвеститорът по закон е задължен да възстанови щетите, без значение дали имотът е общинска или частна собственост„, коментира Стаменов.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

9 коментари

  1. Видно е, че в града всяка пишман мутра с чувал пари може да си “ шета“ из дебрите на най – свидните места. И да строи,, строителите на социализъмъ..пак строят чугуните.

  2. На капана му разказаха играта овластените гербаджийски мутрочалгари дето го разфасоваха и унищожиха автентичните му калдаръми тротоари и дюкянчета и изсра.. Ха тая комерсиална мерзост

  3. Олее цял метър!
    А колко метра изяде кмета от ул.Х.Г.Данов в текущия ремонт?Може би това е програмата на Стаменов за този мандат- да изяжда улици и да превърне целия район централен в пешеходна зона!!!

  4. Оле ле цял меетър!А колко метра изяде Кмета от ул.Х.Г.Данов в текущия още ремонт?Може би това е програмата на Стаменов за този мандат – да изяжда улици и да направи целия район централен в пешеходна зона!

  5. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:–– https://do.my/xbio

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина