АктуалноГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

И сдружение „Браво Пловдив“ влиза в битка за местната власт

Сдружение „Браво Пловдив“ влиза в битката за местната власт. Днес представители на организацията излязоха пред медиите, за да обявят участието си в предстоящите избори в края на октомври с кандидати за кмет, за районни кметове и общински съветници.

„Констатирах бавна деградация на Пловдив като се върнах тук от чужбина. Затова създадохме „Браво Пловдив“ и затова решихме да се явим на изборите“, заяви кандидатът за кмет на сдружението и негов председател Веселин Костов.

Той е завършил образованието си в Брюксел и дълги години е работил в сферата на рекламата в сърцето на Европа. Там е правил е и политически кампании, като например за първия министър на Белгия. Костов съобщи, че организацията ще се яви на вота в края на октомври чрез партия Българска прогресивна линия.

Юрисконсултът Яна Димитрова е кандидатът за кмет на район Централен от „Браво Пловдив“. Сдружението се е спряло на няколко мъже с немалка политическа история за други три от районите.

Кандидатът за Южен е бившият кмет на района във втория мандат на Иван Тотев и екс главен секретар на община Пловдив в кметуването на Славчо Атанасов- Борислав Инчев.

Кандидатът за Западен е настоящият зам.-председател на Общинския съвет от ВМРО и бивш заместник кмет на Южен Димчо Петров.

За Източен кандидатът на сдружението е едно от разпознаваемите лица на ДПС в последните години и настоящ зам.-кмет в същия район Ерол Садъков.

Студентът Васил Ганчев, работил в екипа на евродепутата Ангел Джамбазки в ЕП, ще се бори за районен кмет в Тракия.

А в битката на Северен влиза галеристът Стоян Даскалов. „Време е да покажем какво можем, а не да говорим само глупости“, заяви Даскалов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина