Христо Иванов поиска оставката на кмета на Пловдив (ВИДЕО)

Актуално Гласове Новини Политика

Йордан Иванов счита, че Здравко Димитров трябва да се извини

„Има два основни проблема. Първият е неразбирането на правото на човек да протестира, но вторият по-голям проблем е неразбирането на това, че кметът на град Пловдив трябва да бъде кмет на всички пловдивчани“

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов дойде специално до Пловдив, за да подкрепи общинските съветници от политическото обединение в изявлението им пред сградата на Община Пловдив, който е реакция на „диалога“ им с кмета по време на вчерашното заседание на местния парламент.

Припомняме, че скандалът избухна, след като миналата седмица кметът покани „всички“ представители на политическите сили от ОбС да обсъдят бюджетната прогноза, без Демократична България. А на заседанието вчера им обяви причината – защото протестирали срещу правителството. „Когато ходите скришом като мишоци по стачки, така ще бъде,“ размаха Здравко Димитров пръст на опозицията в местния парламент.

Именно заради делението на хората на „протестиращи и непротестиращи“, и  отношението на Здравко Димитров към съветниците от опозицията, Христо Иванов поиска днес оставката на кмета. Цялото му изявление вижте във видеото.

 

Председателят на групата общински съветници Веселина Александрова посочи, че реакцията на Здравко Димитров към критики е присъща за едно друго време и попита „дали всъщност Пловдив има демократичен кмет“.

“Има два основни проблема. Първият е неразбирането на правото на човек да протестира, но вторият по-голям проблем е неразбирането на това, че кметът на град Пловдив трябва да бъде кмет на всички пловдивчани”, коментира казуса от своя страна съветникът Йордан Иванов.

Той счита, че Здравко Димитров трябва да се извини на хилядите пловдивчани, които групата представлява в местния парламент, не само на съветниците от ДБ.

Пълните изявления на всички присъстващи вижте във видеото.

  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.