Градът на художниците показва пъстрите им цветове

Актуално Градът Култура Новини

Откриха пролетна изложба „Цветове“ на ДПХ в зала „2019“ – ГАЛЕРИЯ

Пъстрата пролетна изложба „Цветове“ на Дружество на пловдивските художници бе открита официално вчера в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ № 32 .

По традиция в началото на пролетта и навечерието на големите християнски празници Цветница и Великден, Дружеството организира обща изложба с участието на утвърдени имена и млади автори, които показват свои творби – живопис, скулптура, N форми и графика.

Тази година в пространствата на двата етажа на залата са експонирани 123 творби на 84 автори.

Изложбата откриха Снежана Фурнаджиева – председател на Дружеството и Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив. За доброто настроение и музикалния фон на откриването се погрижи пианистът Митко Маджаров, който изпълни на роял своя авторска музика.

Откриваме една от най-желаните изложби – пролетната! След дългата зима и ужаса, който преживяхме от продължителната пандемия, душите ни са зажаднели за мир, спокойствие и радост! Художникът търси начин да съхрани душата си, а цветовете и красотата са неговото оръжие. Виждате днес една изключително цветна зала. Изложбата е празник за Пловдив! Ще откриете посланията за вяра, надежда и любов! Това е една молитва за Възкресението, която носи успокоението на Божията любов. Благодаря на всички художници, които се включиха и пожелавам на всички здраве и творческо вдъхновение!“, каза Снежана Фурнаджиева, която благодари специално на община Пловдив за подкрепата. Изложба „Цветове“ се финансира от община Пловдив като част от Културния календар на града, каквато е традицията от години.

Още по то темата четете в Капана.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.