АктуалноГласовеГрадътИзбориНовини

Георги Стаменов: Трябва да си влезем във владение на Пешеходния мост

В днешния епизод на видеоподкаста ни “ В Капана“ на Под тепето гостува досегашният кмет на район „Централен“ и настоящ кандидат за трети мандат на най-стария район в Пловдив от ГЕРБ. С Георги Стаменов разговаря Ивайло Дернев по едни от най-важните теми за съхраняване на културното наследство и развитието на емблематични археологически, културно-исторически и инфраструктурни обекти в района.

По думите на Стаменов Археологическият подлез и Пешеходният мост се нуждаят от нова визия и различна концепция, а красивата сграда на БНБ трябва да бъде обживена с култура.

„Пешеходният мост е естественото продължение на Главната и тази транспортна архитектура, която има, със сигурност не се вписва в нашето съвремие. С визуално отваряне към реката и добра архитектура може да стане любимо място на пловдивчани. Трябва Общината да си влезе във владение на Пешеходния мост, за да стане това. Би струвало около 4 милиона“, каза кметът на Централен два мандата.

„Смятам, че Археологическия подлез не трябва да смесва културни с търговски функции. Задължително е там да има нов идеен проект и архитектурен конкурс“, коментира Георги Стаменов.

Той се спря и на естетизацията на градската среда в района и проблемите в това отношение. Не скри, че голяма община и общинския инспекторат не са направили всичко по силите си в това отношение в последните четири години. Той подчерта, че е нужен диалог със собствениците на заведения и търговски обекти, за да бъдат запознати те в детайл с наредбата на общината.

Подробности по темите вижте във видеото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

 1. Имаше конкурс. Защото видите ли, в началото на демокрацията се беше обърнал на битпазар. Е, проектът, който спечели беше доста приличен, и отворен към гледката към реката. Но после се появи арендатор, поръча си един проект, застроен на максимум, на една Пенка, с позиции в Общината. И това се построи. Грозен е, всички го виждат.

 2. „…красивата сграда на БНБ трябва да бъде обживена с култура…“ = ГЛУПОСТИ

  ТАКА СИТУИРАНА, ПРОЕКТИРАНА, ИЗГРАДЕНА И ОБЗВЕДЕНА БЕЗ ЗАЛЕПЕНИ КОМШИИ ОКОЛОВРЪСТ ТАЗИ СГРАДА Е УНИКАЛНА, ЕДИНСТВЕНА В БГ И ОБРАЗЕЦ ЗА …БАНКА!

  ГРЕХОТА Е ДА СЕ ПРЕПРАВЯ ЗА КАКВАТО И ДА БИЛО ДРУГА ИЗГ7ЗИЦА!

  КАДЪРНИЦИ ДА НЕ Я ПИПАТ (ЩОМ НЕ УМЕЯТ ДАЖЕ ДА Я ПОДДЪРЖАТ ДА НЕ ПРОКАПЕ…!)

 3. Мандалото падна…

  Хич няма какво да го слушам тоя – два мандата на креслото му се сплеска задника пък сега „трябвало“, „можело“….

  И всеки от ия мераклиите за ВЛАСТ току се лигави с …КОЛТУРА, ах сестро!

  Щом не го виждат разбичкания „Град“ и щом все с културски прах в очите ша на залъгват много лесно през Терминал2 ша ва загърбими да си изплащате БОРЧОВЕТЕ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина