АктуалноБългарияВластГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Георги Стаменов с позиция за исканите павета от Пловдивската митрополия

„Частица от Пловдив да има във всеки храм. Мисля, че тук няма корист. Храмовете са за хората. Помагайки на църквата, помагаме на всички“, коментира пред Под тепето кметът на Централен

Постоянните комисии в Общински съвет – Пловдив разглеждаха днес предложени за даряване на 200 000 броя гранитни павета на Пловдивска Света митрополия.

Дядо Николай иска тонове пловдивски павета

По-рано темата коментира председателят на групата общински съветници от Демократична България. Веселина Александрова: Ще продължаваме ли да разпиляваме историята си?

Под тепето ви представя още една гледна точка, тази на кмета на район „Централен“, на чиято територия са всички хълмове на Пловдив. Георги Стаменов смята, че предложението не може да бъде определено като „загуба на пловдивското историческо наследство“.

Ако тези павета се използват по предназначение на обществени места е в рамките на града и областта,  мисля, че няма нищо лошо. Храмовете са за всички. Помагайки на църквата, помагаме на хората. И щом частица от Пловдив отива във всеки храм в областта, мисля, че тук няма никаква користност. 

От плътта на града, дали ще е в църквата „Св. Георги“ в Мараша, или в черквата в село Мулдава, аз като пловдивчанин винаги се чувствам добре, като видя паве в други населени места.

Освен това съм убеден, че те ще отидат по предназначение и се надявам, че ще има протокол къде колко паваж е монтиран. В крайна сметка всеки един гражданин ще може да отиде да ги преброи. 

По същия начин работим ние като райони с община Пловдив – за всеки кв. м. пишем писмо, искане, правим протоколи и рекапитулации. 

Ако винаги изхождаме от тезата, че някои се опитва нещо да открадне, то накъде отива това общество?!“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

24 коментари

  1. СелСъветът няма право да раздава нито имоти, нито имущества, нито земи, нито зеленина, нито „права“ / концесии на никакви Частни Собственици.

    Б.П.“ЦЪРКВА“ Лимитед отдавна не е НАРОДНА, а е частна фирма, „направа човешка пълна със грешки“ – каквото и да ни лъжат

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина