АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораЛоко ПдМненияНовиниОбщина ПловдивСпортСпортен Пловдив

Феновете на Локомотив питат защо завършването на стадиона ще струва 42 млн. лв

Феновете на Локомотив отправиха официална покана за среща до кмета Здравко Димитров, заместника му Пламен Райчев и ръководителя на дирекция „Обществени поръчки“ в общината по повод определената сума от 42 милиона лева за довършването на стадиона в парк Лаута. Черно-белите привърженици се притесняват от от угрозата завършването на дома им да бъде опорочено по подобие на други два спортни обекта в Пловдив.

“ За съжаление притесненията ни се оказаха основателни – сумата от 42 милиона лева е определена по неясни критерии, а размерът ѝ е непропорционално по-висок за позициите, които ще се изпълняват. Тази сума превишава почти трикратно общата стойност на останалите три трибуни! Настояваме да бъде направена проверка и съпоставка на стойностите, за да се установи как е получена тази сума, особено ако се вземе предвид фактa, че беше предоставен срок от едва 3 (три) дни за изчисление на прогнозните стойности, при наличието на толкова много позиции. Непонятно е и откъде би била осигурена допълнителната сума до 42 милиона лева, в резултат на което Локомотив да няма нормален стадион, а причината за това да бъде приписана другиму“, пишат в поканата си до градската управа от всички фен фракции на Локомотив.

„Независимо от изричната предварителна договорка, ние не получихме условията на поръчката. Това обстоятелство неминуемо хвърля сянка на съмнение, което се подсилва от силно завишената стойност по-малко от 3 месеца преди местните избори. Заявяваме, че при липса на реакция от гореспоменатите, запазваме правото си ние да ги потърсим!“, предупреждават членовете на Gott Mit Uns, Napoletani, Lauta Hools, Lauta Frontline, East Club, Бригада Пловдив, Гарата, Бесите, Организация „Трибуна Спортклуб“, World Wide Locos, Magic of Plovdiv.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина