АктуалноБългарияГероите на деняГрадътНовини

Две студентки от МУ стават доброволки в МБАЛ „Св. Мина“

Още една има готовност да започне работа на половин работен ден в отделението на общинската болница

Две студентки, специалност „медицинска сестра“ в Медицинския университет в Пловдив, откликнаха на призива на Областния кризисен щаб и стават доброволци в МБАЛ “Свети Мина“. Момичета са четвърти и втори курс.  Днес те се срещнаха с областния управител Дани Каназирева, която ги представи на директора на болницата проф. Петър Петров, за да договорят условията. По думите на областния управител още една студентка има готовност да започне работа на половин работен ден в отделението на общинската болница.

След срещата стана ясно, че медицинските сестри могат да започнат работа още тази седмица, а проф. Петров им благодари, за готовността да станат доброволци и да са част от екипа на първа линия в борбата с Ковид-19.

„Правим всичко възможно да бъдем полезни на всяка болница без значение дали е частна, държавна или общинска. Надявам се с екипите  и доброволците, които пращаме да сме полезни на лекарите от ковид отделенията, които месеци наред работят без почивка и са много уморени“, коментира Каназирева.

Тя също благодари на момичетата, които споделиха, че са приели предизвикателството и осъзнават  отговорността  на избраната от тях  професия в тежката епидемиологична ситуация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина