Две дами получиха престижните отличия на Пловдив чете – ВИДЕО

Актуално Култура Новини

Аксиния Михайлова се окичи с Орфеев венец

Милена Вълнарова е таз годишният носител на Златната четка

Българската литературна награда за високи постижения в съвременната поезия за 2022-ра, която се присъжда ежегодно по време на най-големия книжен фестивал „Пловдив чете“, бе връчена на Аксиния Михайлова от кмета на Община Пловдив тази вечер по време на официалното отриване на фестивала на Античния театър.

Наградата Златна четка за най-добро художествено оформление на книга отиде при Милена Вълнарова. Връчи ѝ я заместник-министъра на културата Юри Вълковски, който е и председател на комисията.

Под тепето ви предаде на живо началото на отриването на 20-ото юбилейно издание на най-големия литературен фестивал у нас.

„Направих първия Пловдив чете с едничката мисъл, че не може да има бездуховно общество, бездуховното общество просто не е общество. Безздуховеен Пловдив не може да има!“ – заяви издателят Божана Апостолова.

Фестивалната седмица Пловдив чете 2022 е част от Календара на културните събития на Община Пловдив и с финансовата подкрепа на Община Пловдив по Компонент 1„Фестивали и значими събития“ с домакин издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Споделете ни във:

1 thought on “Две дами получиха престижните отличия на Пловдив чете – ВИДЕО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.