АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

Два нови случая на COVID-19 има за изтеклото денонощие в област Пловдив

Жена от Община Родопи и мъж от Перущица и двамата са били контактни с по-рано установени случаи

Областният оперативен щаб информира за разминаване в данните от Националната информационна система, относно лицата констатирани с коронавирус

Два нови случая на COVID-19 има за изтеклото денонощие в област Пловдив, а не един, както бе съобщено по-рано днес от Националния оперативен щаб. Това уточнение направиха от Областният оперативен щаб в Пловдив. Става дума за разминаване в данните от Националната информационна система, относно лицата констатирани с коронавирус в региона.

Първият случай е на жена на 51 години от община Родопи, но работи в Пловдив. Не е хоспитализирана, в добро състояние. Вторият е на мъж на 54 години от Перущица. Хоспитализиран в Инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги“. И двамата пациенти са контактни на по-рано установени и съобщени случаи.

Предприети са всички епидемиологични мерки.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 106. От тях в общините: Пловдив – 56, Карлово – 2, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 5, Калояново – 1, Перущица – 3, Раковски – 1. Оздравелите пациенти са вече 93. От 8 юни до 15 юни (вкл.) са направени 697 проби. Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 16.06.2020г. е 1379.

Разминаването в данните с портала, където се съобщава за само 1 нов случай на заразен е техническа грешка. Обявената в неделя пациентка от Дупница, но включена в статистиката за област Пловдив, е коригирана в общият брой заболелите, от където идва объркването.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина