Дружество с 3000 лева капитал ще строи социалните жилища с 7,2 милиона лева

Актуално Градът Новини Под ножа

Снимка: Община Пловдив

Непозната и напълно неизвестна. Така строителни предприемачи определят фирмата „АД Инженеринг” ЕООД, с която общината сключи договор за изграждането на 74 социални жилища на обща стойност близо 7,2 милиона лева с ДДС.

Едноличното дружество с ограничена отговорност е собственост на Атанас Дръндаров. Това е човекът в профил на снимката, пратена от пресцентъра на общината днес, на която кметът Здравко Димитров и вицето му Георги Титюков с нескрита радост си стискат ръцете за подписването на договора. Не е ясно защо на сюжетът на снимката не е друг- как изпълнителят Дръндаров и възложителят, в случая Титюков, стискат ръцете си след парафирането на договора.

Фирмата е с капитал от едва 3 хиляди лева. Фирмата спечели обществената поръчка за изпълнението на мащабния проект, за което общината ще харчи европейски средства от оперативна програма „Региони в растеж”.

Дружеството е регистрирано на адрес в Кючук Париж през 2016, а собственикът му е неизвестен в средите на строителните предприемачи. За него се знае, че до преди няколко години се е занимавал с дребни довършителни работи. Фирмата му не е печелила обществена поръчка, до тази за изграждането на социални жилища с европейски средства.

 

Споделете ни във:

6 коментара за “Дружество с 3000 лева капитал ще строи социалните жилища с 7,2 милиона лева

  1. оох на мамааа, ей пак се уредихте , гербаци крадливи, само крадене ви е в главите и как да оплетете пуловера на корупцията…разстрел ваща мамама нещастна

  2. Вие ако си наемате майстор да вистрои къщата, вероятно ще наемет такъв с история и ще разгледате какво е стори и как е строил. Тогава защо няой неизвестен и вероятно не умеещ ще строи по тази поръчка, как е спечелил, като е показал умения, опит, качество, как и защо-така не бива да се харчат обществени пари. Този без опит първо да поработи по обекти да се докаже, тагава да кандидатства в общински проекти.

  3. Ами нека някой по-неизвестен да поработи. Баси, само едни и същи ли трябва да са. Не, че тоя пич няма да е подставено лице на някоя голяма фирма, ама хайде…

  4. И какво от това… Значи само големите лапачи да взимат поръчки… така ли ? От статията разбираме, че само големи фирми, близки до някои хора, могат да имат договори. Вие явно имате любими известни фирми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.