Корнелия Нинова не се срещна с пловдивските социалисти, подкрепили Гергов

Актуално Гласове Градът Новини Политика

Снимки: БСП- Пловдив

Корнелия Нинова не се срещна с пловдивските социалисти, отишли днес по обяд пред централата на БСП на „Позитано” 20, за да засвидетелстват подкрепата си към Георги Гергов. Те искаха да внесат лично на председателката протестна позиция срещу решението на Националния съвет да изключи градския лидер от партията. Нинова обаче я нямаше в сградата. Пловдивчани все пак внесоха позицията си в червената централа, според която изключването на Георги Гергов от партията е нелегитимно и не отговаря на устава.

„ Ние виждаме, че се отстрелват силните на деня в БСП. Изпълнителното бюро се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров, който е кмет на годината и докара вода в града, затова че не следвал политиките на партията. Преди време имаше намеци за президента Румен Радев. Сега отстраняват Георги Гергов. Всичко това се прави с оглед реденето на листите за предстоящите избори”, написаха след това присъствалите на протеста в профила на пловдивската организация на БСП във Фейсбук.

„ Вбесена съм от това, което се случи днес. Аз мисля, че членувам в демократичната БСП, не знам как е възможно редови членове, общински съветници, председатели на партийни структури да не бъдат допуснати в централата на партията”, коментира на „Позитано 20” народната представителка Теодора Халачева.

Според защитниците на Гергов случващото се е война за листите в Пловдив преди парламентарните избори.

В същото време Корнелия Нинова дори не коментира случилото се днес пред централата на партията в София. Във Фейсбук тя публикува, че реформата в БСП продължава с разкриването на три нови центъра. Националният съвет на партията прие предложението на Изпълнителното бюро за създаване на Център за стратегически, исторически и политически изследвания; Център за обучение на кадри и Център за публични политики. „По този начин се гарантират трите стълба на едно управление: идеи, кадри и управленски политики“, пише Нинова в социалната мрежа.

Споделете ни във:

1 коментар за “Корнелия Нинова не се срещна с пловдивските социалисти, подкрепили Гергов

  1. Лизали и мазали години наред, изведнъж изразани без чет!
    Шампанските социалисти от село, закачили се за свинарчето дебело!

    Рев и сълзи ронят те, ама книжките не дават и на Гергов поклони правят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.