АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаЗдравеНовиниПУЛС

Дарената на Пловдив неонатална линейка спаси първо бебенце

#КапачкиЗаБъдеще : Мисията е успешна

Подкрепете кампанията за втора линейка като си поръчате благотворителни календари с бебенца

Дарената детска линейка  на Пловдив вече е направила първия транспорт на недоносено бебенце – успешно! Това съобщиха от платформата #КапачкиЗаБъдеще на страницата си в социалната мрежа Facebook.

Припомняме, че Фондация “Лазар Радков” дари първата линейка за недоносени бебета у нас, закупена със средства от предадени пластмасови капачки, на Неонатологията в Града под тепетата, като това стана в началото на месец октомври. Доводите на неправителствената организация за това решение бяха, че Централна – Южна България, който включва областите – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, е регионът, който е на второ място по раждаемост и тежките и специфични случаи на недоносеност и други проблеми с новородените в него се поемат именно от единствената клиника по Неонатологията в града.

Съобщението за първото спасено бебенце гласи следното:

“Вчера (01.11) в Пловдив получават сигнал, че в Карлово е родено недоносено бебенце, което има нужда от специализирана медицинска помощ. Неонаталната линейка, която заедно им дарихме, тръгва незабавно натам с лекар специалист. През това време лекарите в болницата в Карлово полагат грижи за новороденото в кувьоза, който 2019 г отново #КапачкиЗаБъдеще дари на болницата.

Бебенцето се оказва с най-високата трета степен на недоносеност и с респираторен дистрес синдром. Получава грижи и незабавно бива транспортирано към неонатологията в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, където бива интубирано на изкуствена белодробна вентилация. Мисията е успешна!

От Капачки за бъдеще са си поставили нова цел – втори реанимобил за недоносени деца.

Можете да подкрепите кампанията за втора линейка, като си поръчате благотворителни календари с бебенца тук – Www.bit.ly/kzb2022

За 4 години ЗАЕДНО успяхме:

> да съберем и рециклираме над 700 000 кг пластмаса

> да помогнем на 36 болници в 36 града

> на 22 с кувьози и на още 14 с друга медицинска апаратура за деца

> да дарим една детска линейка, която покрива 1/6 от България

> да ангажираме десетки хиляди деца да обръщат внимание на природата и да помагат

> да мотивираме над един милион възрастни да събират капачки, да събират разделно и да рециклират, да обръщат внимание на природата, да доброволстват, да помагат, да са съпричастни и да са ПОВЕЧЕ човеци!

Не знам, дали е много или малко, но знаем, че всеки, който е помогнал дори с мъничко, е ВЕЛИКАН!

Благодарим ви, ВЕЛИКАНИ!

ЗАЕДНО МОЖЕМ!”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина