АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Зов за помощ: Да дадем шанс за живот на Зария!

Двегодишно момиченце  се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки,  като сумата е непосилна за родителите ѝ. Разказваме Ви историята на малката Зария.

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 г. Когато навършва  10 месеца обаче, съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокираща новина – детето е диагностицирано със злокачествено заболяване – остра лимфобластна левкемия.

Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 г., след което Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

Щастието обаче е за кратко. На 02.04.2020 г. нещата претърпяват ужасен обрат. След влошаване на общото й състояние, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД, гр. Пловдив (тогава тя е 2 години и 3 месеца). След направата на всички костно – мозъчни изследвания, се установява, че тя има нов рецидив и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че момиченцето не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. Лечението продължава с имунотерапия, но за съжаление тя се оказва неуспешна. Последва нова химиотерапия.

Неотложно трябва да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор. Трансплантацията ще бъде направена в Германия – Университетска клиника град Франкфурт, в Центъра за детско- юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Но тя е непосилна за семейството.На 31 август 2020 г. е определена дата за приемане в клиниката и последващо лечение. За целта е необходимо малкото дете да е в ремисия.

Семейството на Зария се обръща с гореща молба към всички, готови да отворят сърцата си, и да помогнат в момент, когато тя има най-голяма нужда от това. Всяка помощ е от значение и е малка крачка към оздравяването на невръстното дете.

Всеки, който иска да направи дарение, може да преведе желаната от него сума на следната сметка:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/

paypal.com:  [email protected]

epay.bg КИН:  2512788094

 

За контакти със семейството:

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104

Средства могат да се предоставят и в районната администрация на „Северен“ (на адрес бул. „Цар Борис III Обединител” 22А) в специално обособени кутии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина