АктуалноВашите писмаГласовеЗдравеНовини

Млада пловдивчанка се нуждае от помощ

Десислава Мангърова се парализира внезапно преди десетина дни, отключва много рядък синдром – Guillain – Barre’, а само една опаковка от лекарство ѝ е от близо 11 000 лв.

До 10 март Десислава Мангърова е млада здрава жена с обичайните за една съпруга и майка ежедневни задължения. Тя се радва на нормален живот и обича да ходи сред природата със семейството си.

На 10.03.23 г.  усеща леко изтръпване на краката, докато се прибира от работа пада и осъзнава, че не може да ги движи. Постъпва незабавно в болница, където специалистите установяват ,че има отключен много рядък Синдром (Синдром на Guillain – Barre’, възходящ тип Landry) и заболяването прогресира много бързо.

Само два дни по-късно Деси е парализирана изцяло, има затруднено дишане и се е наложило да бъде интубирана.

Семейството и колегите и съобщават, че Деси има СПЕШНА нужда от биологични лекарства (човешки имуноглобулин), необходими за спирането на прогреса на болестта.

Средствата които са необходими за нейното лечение са на стойност 80 000 лв., която сума е непосилна за Деси и нейното семейство. Само една опаковка от медикамента, който ѝ се влива струва около 11 000 лв.

Всяка минута за Деси е важна, за да сбъдне мечтата си, а именно да бъде отново до детето си!“- апелират те.

Всички документи и епикризи са публикувани на следния линк в платформа за набиране на средства.

Има и открита дарителска банкова сметка в Пощенска банка на името на съпруга ѝ Живко Мангъров.

IBAN: BG88 BPBI 8898 4032 1950 01

BIC: BPBIBGSF.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина