АктуалноБългарияГероите на деняЕвалаНовини

Четири отличия за пловдивчани в Пожарникар на годината 2021

Огнеборец и доброволци от Пловдив бяха сред наградените на официалната церемония в МВР

Официалната церемония за награждаване на „Пожарникар на годината – 2021“ се проведе снощи в Министерство на вътрешните работи. Огнеборец и доброволци от Пловдив бяха сред наградените от министър Бойко Рашков.

 

Гл. инспектор Петър Петров, началник на сектор “Специализирани оперативни дейности” в пловдивската пожарна е победител в категорията „Пожарогасителна дейност“ от конкурса.

Колегите му го познават като дисциплиниран и отговорен млад човек, отдаден с цялото си сърце на професията, с висок спортен дух и умение да организира екипната работа с необходимото уважение.

Вътрешният министър Бойко Рашков поздрави отличените тази година огнеборци с думите: “Днес е един много хубав ден за МВР. Хората разчитат на пожарникарите, когато са в беда, а самите пожарникари се срещат освен с риска и страданието, но и с благодарността в очите на пострадалите”, подчерта той.

Високата чест да получа от името на всички доброволци от Доброволно формирование „Пловдив 112“ грамота и статуетка за конкретен и съществен принос за повишаване на пожарната безопасност и защитата на населението през 2021 г се падна на председателя на общинското формирование Атанас Даков.

Отличията бяха връчени от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция “ПБЗН”. Той изброи всички големи пожари, в потушаването на които “Пловдив 112 взе участие, подпомагайки структурите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив през миналата година, а именно пожарите над Югово и Нареченски бани, в Старосел, в Кръстевич, над Розино, над хижа „Воден камък“, над Асеновград.

 

Ръководителят на Доброволно Формирование „Аварийно Спасяване Пловдив“- Георги Влайков, взе от името на доброволците първа награда в категорията „Формирование на годината“ за 2021 г.

 

С награда от церемонията си тръгна и председателят на най-новото, трето, доброволно формирование в Пловдив Мейдей България.  Красимир Каракашев e победител в категория „Личност на годината 2021“ в конкурса на Националната асоциация на доброволците в Република България.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина