България вече е на 20 място по заболеваемост от Ковид-19 в Европейския съюз

Актуално Гласове Изпод тепето Новини

България е на 20 място по заболеваемост от Ковид-19 в Европейския съюз и на второ място по смъртност. Това сочат последните данни от разпространяването на пандемията, изнесени на редовния брифинг на НОЩ от здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов днес. Според него страната ни е безрискова зона за туристите, които искат да я посетят, като за това са определени правила.

Отчита се трайно намаляване на броя болни, на приетите в болница, както и на настанените в интензивни отделения. Няма нито една област в червено, подчерта проф. Ангелов. Той припомни, че от 5 май е паднало ограничението за събиране на повече от 15 души за празник или тържество.

Проф. Ангелов се спря и на имунизационния процес, като посочи, че има възможност за удължаване на зелените коридори за ваксинация след 9 май. Припомняме, че вчера са поставени рекорден брой ваксини на дневна база- над 32 хиляди дози.

“Колкото повече ваксинирани българи имаме, толкова повече мерките ще стават само неприятен спомен”, допълни министърът в оставка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.