АктуалноГрадътИзбориНовини

Доц. Ангел Иванов оглави БСП в Пловдив

Ревизията на градската червена каса излязла на +17 стотинки

Хората на Корнелия Нинова четат стария устав на партията, заявиха от действащия Градски съвет на Столетницата под тепетата  

Тази теза представи Атанас Петков от БСП-Пловдив по повод решението на Националния съвет да прекрати правомощия на Градското ръководство – ВИДЕО

Доцент Ангел Иванов е временно изпълняващ длъжността председател на БСП в Пловдив. Той е бил избран на заседание в четвъртък вечерта. Това съобщи зам.председателят зместник председателят инж. Атанас Петков. Той коментира решението на Националния съвет за прекратените правомощия на Градския съвет и районните.

„Решението на Националния съвет е за прекратяването на мандатите на председателите на градската и районните структури, но не и на самите партийни съвети“, изясни зместник председателят инж. Атанас Петков. По думите му уставът на БСП е категоричен в това отношение и Националният съвет не може да прекрати дейността им, както беше обявено на пресконференция в началото на седмицата от другата фракция в партията.

Националният съвет може да реши и да стартира предсрочно отчетно-изборен цикъл, но партийните съвети спират да функционират с избора нови. Това важи и в ситуацията на предсрочен пълен цикъл на отчети– избори“, обясни още Атанас Петков, цитирайки  уставните правила.

Стана ясно, че в някои районни съвети на БСП същата процедура е минала вече, а в други предстои.

Попитан защо сега се предприема тази наказателна акция срещу пловдивската партийна организация, Петков отговори: „За отклоняване на вниманието от други проблемни въпроси, като бедността, галопиращите цени на горива и енергоносители“.

Атанас Петков подробно обясни на кои членове от Устава на БСП противоречи Решение №83 на Националния съвет от 9 април 2022. Вижте във видеото.

Той обясни, че работната група, определена в решението на НС, може само и единствено да подпомага процеса на провеждане на отчетно-изборния цикъл.

В предишния Устав имаше разписани правомощия и функциите за такава работна група, предназначена за временно ръководство. Като един от активните участници в изработването на новия Устав от 2017 г., много добре помня, че Нинова настоя тези правомощия да отпаднат. Затова подобни групи не съществуват в Устава от 2017 г. Надявам се, че ръководителят на работната група за Пловдив – Атанас Зафиров, не работи по стария Устав. Изпращам му буквар, за да се научи да чете, и Устав на БСП от 5 февруари 2017 г, за да започне да чете с разбиране.“

От ГС на БСП съобщиха, че в четвъртък вечерта е приключила ревизията на касата и в нея е имало 17 стотинки в повече. Петков обеща да ги изпрати на Корнелия Нинова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Пълни малоумници!Те се мислят ,че ще са вечните съветници и ще паразитират на гърба на хората в БСП!Под тяхно ръководство се стопиха да 200-300 члена ,а на избори не могат да вземат 1000 гласа!Всичко е заради келепира!Тоьи пиангурник Радев е вече повече от 30год. съветник!С нищо не е допринесъл за хората а само за себеси и родата!Закривайте ги!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина