Членове на БСП в Пловдив въстанаха срещу градското ръководство

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

Градската организация на партията се тресе от нови скандали. Редови социалисти искат нови избори за ръководство и пълна ревизия в периода 2016-2021г.

Членове на основни партийни организации в БСП- Пловдив изпратиха декларация до националното ръководство на партията, както и до медиите, с която остро се противопоставят на градското ръководство и неговите действия. Редовите социалисти застават твърдо зад лидера Корнелия Нинова и призовават Националния съвет да приеме решение за провеждане на предсрочен пълен цикъл отчети и избори в Пловдивската градска организация, както и да бъде извършена пълна ревизия на счетоводната и деловодната дейност на Областния и на Градския съвет за периода 2016-2021 г. Припомняме, че партийните шефове на Столетницата под тепетата са с твърда позиция срещу Корнелия Нинова, под влиянието на доскорошния Пръв социалист в Пловдив и областта Георги Гергов.  В момента лидер на червените тук е Дима Вакрилова.

Декларацията от днес идва, след като на организирани от Районните съвети и Градския съвет събрания без допитване до обикновените членове и ОПО са приети доклади и отчети с искане за оставката на Корнелия Нинова.

„ Изразяваме несъгласие с предложените анализи за провеждането на изборите за народни представители на 11.07.2021 г. и опитите за прокарване на незаконни решения на ГС и РС на БСП в Пловдив на искания за оставка на Корнелия Нинова като Председател на БСП. Намираме това искане за немотивирано, а много от изнесените в анализите твърдения за неверни”, подчертават авторите на декларацията.

Те инициират подписка от членовете на основните партийни организации за провеждане на предсрочен цикъл отчети и избори за председател на Градския съвет и негови членове, председатели на районните съвети и на ОПО-та.

„ Напълно споделяме констатациите в доклада на Работната група на НС, начело с Кристиан Вигенин от м. декември 2020 г., че причините за непрекъснатото спадане на доверието на пловдивчани към градската организация на БСП се коренят в така наречения „модел на БСП — Пловдив”. С цел оздравяване на партията в Пловдив

призоваваме НС на БСП  да осъществи постоянно наблюдение над дейността на районните и градско ръководства”, пишат още в декларацията си социалистите.

Споделете ни във:

6 thoughts on “Членове на БСП в Пловдив въстанаха срещу градското ръководство

  1. Проблемите на бсп-то ме интресуват колкото ме интересува количеството паднал сняг през първата половина на януари 1935 година!!!

  2. Що за декларация и искане от така нареклите се социалисти.Те защо не говорят и за последните избори, където под вещото ръководство на бившата седесарка сега видна социалистка г-Жа Нинова БСП се срина до четвърторазрядна политическа сила, дори ДПС са пред тях. Ако в Пловдив има проблем защо това се случва и на национално ниво. Нека пишештите декларации и искания да искат отговори от националното ръководство и председателя на БСП.

    1. Ако се проведе избор за градски съвет и лидер с тайно гласуване от всички членове в Пловдив, от тези които са сега ( герговчетата) няма да има и един, което е напълно логично. Как член на социалистическа партия, ще гласува за тип като Гергов и за някой свързан с него. Само тези на хранилката ще пуснат някой глас. Не говорим за Нинова тук. Тя също е за смяна.

  3. Лесна работа – СХИЗМА.

    Разделят се на ДВЕ ПАРТИИ – то аслъ колко му е . . .

    (Както на времето болшевиките изтребиха меншевиките и настана Мир и Любоф)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.