Представят филма „Отвъд рамката – Димитър Инджов“ в Пловдив

Градът Култура Новини

Документалният филм „Отвъд рамката – Димитър Инджов, посветен на известния пловдивски колекционер, ще бъде представен в Пловдив. Премиерата ще се състои на 23 май, от 18.30 часа, в голямата зала на LUCKY Дом на киното.

„Отвъд рамката – Димитър Инджов“ представя интересната нравствена философия на един от най-големите български колекционери. Освен това, Димитър Инджов разказва изключително любопитни и малко познати досега факти от творческата и житейска  биография на големи имена в българското изобразително изкуство като Жул Паскин, Жорж Папазов, Петър Морозов, Гошка Дацов, Константин Гърнев.

В лентата, която е снимана в продължение на близо шест години, са включени паметни моменти от срещите на екипа с едни от най-значимите имена в българското изящно изкуство – Светлин Русев, Андрей Даниел, Чавдар Пашев, Георги Кононец, Радул Шишков, Петър Драмов и Георги Чапкънов. За жалост, през годините се разделихме с по-голямата част от творците, но публиката ще има удоволствието да чуе техните споделените творчески идеи и коментари за изкуството, колекционерството, удивително мъдрите им разсъждения за духовното ни бъдеще и завет към идните поколения.

Филмът е създаден от екип: сценарист – Ваня Трингова, режисьор – Стоян Радулов, оператор – Станимир Навущанов, продуценти Георги Крумов и Ваня Трингова.

Вход с покани.

Споделете ни във:

1 thought on “Представят филма „Отвъд рамката – Димитър Инджов“ в Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.