Бойко Борисов: Правителството отпуска пари за строеж на нова църква в Пловдив (ВИДЕО)

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Очаква се след заседанието в сряда да стане ясна конкретната сума и храм

Министерски съвет ще даде пари за новата църка на Пловдивската митрополия. Това става ясно от изявление на премиера Бойко Борисов, направено в двора на Рилския манастир днес.

Министър-председателят съобщи, че на утрешното си заседание правителството ще окаже подкрепа на три манастира и за въпросния строеж в Пловдив, като не конкретизира нищо повече.

Най-вероятно става дума за обявения от Митрополит Николай по време на литургията на Цветница проект за храм на Джамбаз тепе в Стария град.

Николай Пловдивски обяви – строи нова митрополия на хълма и църква до Гръцкото училище

„Още утре ще вземем решение да се преведат пари за Рилския манастир, плюс ще подпомогнем и другите два ставропигиални манастира (бел. ред: единият от тях е Бачковската обител) и за една нова църква в Пловдив“, обяви Борисов след срещата си с игумена на манастира Дядо Евлоги.  

Във видеото министър-председателя подчертава, че за първи път в историята, от две години, държавата плаща заплати на свещениците.

„За първата година 21 милиона, за втората 26 милиона и като чух, че на игумена не му стигат парите ми стана дет’ се вика болно и ме хвана яд и дойдох да го чуя…“

Рилският манастир ще получи 600 хиляди, колкото е имал и миналата година. „Извън заплатите дето сме дали за капитални ремонти на Синода, щото ние там ги привеждаме парите“, допълни Бойко Борисов.

Споделете ни във:

3 коментара за “Бойко Борисов: Правителството отпуска пари за строеж на нова църква в Пловдив (ВИДЕО)

 1. ДЪРЖАВАТА няма работа да пропагандира или дори крепи една или друга … ИДЕОЛОГИЯ.
  Свобода на съвестта!
  Горе на Джамбаз Тепе на върха разширението на ул. Княз Церетелев съдържа ДВОРЦОВИ МОЗАЙКИ, не просто базиликално качество.
  ПОСЛУШНИК БоБо, ПОСЛУШНИК Зико, ПОСЛУШНИК ГладАрхитект = и така не само Альошата, ами
  =НА ВСЯКО ТЕПЕ ИДЕОЛОГИЯ=
  Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.