АктуалноБългарияНовини

Блокират пътища в Карловско заради пари за възстановяването от наводненията

Кметове на населени места в Карловско ще блокират за един мас днес Подбалканския път и прохода Троян-Кърнаре. Причината за затварянето на основни пътни връзки е настояването държавата да отпусне 38 милиона лева за възстановяването на разрушената инфраструктура при ужасяващото наводнение в региона. улици, мостове и дерета. Предупредителната едночасова блокада е планирана от 14:30 ч. до 15:30 ч. в село Кърнаре. Тя се организира от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от наводнението през септември 2022 г. – Богдан, Каравелово, Слатина, Розино и Христо Даново.

Кабаиванов припомня, че са нужни над 75 млн. лв., за да се възстанови нормалният живот на хората, а до момента са получени само 17,6 млн. лв. Той настоява сумата от 38 млн. и 520 лева да бъде отпусната от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, която за тази година разполага с бюджет от над 130 млн. лева, както и да  бъдат предвидени и още близо 20 млн. лв. за 2025 г., с които да приключи пълното възстановяване на разрушената от бедствието инфраструктура. 

„Търпението на хората се изчерпа и е крайно време да покажем негодуванието срещу Междуведомствената комисия, която толкова време чакаме да ни отпусне средства, за да възстановим щетите от наводнението“, каза в интервю за Радио Пловдив кметът на село Христо Даново Севдалин Янков.  В селото има прекъсната  улица, която води до училище и детска градина и се налага да преминават буквално през дерето. „Преди хората се оплакваха, че има дупки по пътя, а сега вече няма асфалт“, отбеляза Янков. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Украинците в петзвезни хотели, 1 милиард за тях годишно от нашите данъци, хората от Карловско живеят още в контейнери, газят в кал

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина