АктуалноГрадътИзбориНовини

Асен Василев: Пред България има два много ясно изразени пътя

Коалиция „Продължаваме промяната- Демократична България“ даде старт на кампанията за изборите „2 в 1“ от центъра на Пловдив днес по обяд. На челна позиция сред колегите си от листата бе водачът й- бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев.

“ Пред България има два много ясно изразени пътя. Единият е пътят на ГЕРБ, който го гледахме толкова време- латиноамериканският модел на развитие, в който всички пари отиват в малко на брой хора, а другите са или бедни, или емигрират. Другият път в последните няколко години го видяхме- парите отиват у хората, вдигат се доходи, вдигат се пенсии, образование, здравеопазване. Видяхме за първи път как в България се връщат повече хора, отколкото напускат. Поради тази причина ще ходим на избори толкова пъти, колкото трябва, за да вървим към Европа, а не към Латинска Америка“, коментира Асен Василев.

Той не посочи за колко мандата ще се бори коалицията от Пловдив и заяви, че това е в ръцете на гражданите.

„Ако излязат хората да гласуват, така както гласуват в Германия 76%, ДПС ще бъде горе-долу с тежестта на ИТН. Гражданите трябва да решат дали ще излязат да гласуват или имат по-важни неща да свършат след месец и ще оставят държавата да се върне там, където беше“, допълни Василев.

„В тази кампания влизаме с желанието да бием за четвърти път ГЕРБ в Пловдив. И с амбицията да разрешим създадената от ГЕРБ и ДПС политическа криза“, подчерта вторият в листата на ПП-ДБ Йордан Иванов.

Общинският съветник и координатор на ПП за Пловдив Николай Гюров също поглежда към Народното събрание от листата на коалицията. “ Вярвам, че ако вляза в парламента ще бъда по-полезен за Пловдив и пловдивчани, за да се провеждат политики, които са в интерес на града“, каза Николай Гюров.

В успешна кампания и успешен изборен ден вярва Веселина Александрова от Демократична България. „Знаем, че хората са уморени от избори. Всички са уморени от избори. Но в крайна сметка демокрацията е дала този начин да посочат хората, които да ги представляват, така че се надяваме те да излязат и да го направят“, обясни Александрова.

Вижте подробности от старта на кампанията на ПП-ДБ във видеото:

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Новите АМЕРИКАНСКИ ПАРТИЙЦИ зле се издъниха още в Пърео Действое като го турнаха след КулТурскио начело на КУЛТУРАТА това читалищно недоносче. Сега в листата що не го забелЕзваме -цЕл Министър- вероятно е под № 25…?

  Срещу Бо.Бо.3 беше лесно да се изперчиш в Опозиция на генералисимус д-р пожарогасител, че народецът вече вдяна… само Калинките му останаха на заплата гласоподавателки…

  Обаче срещу Ко.Ко. едвали някакви шанспве останаха – ОТИ

  БЪЛГАРИЯ ВОЙНА НЕЧЕ.

  Хохлите 2022 март в Истанбул почти бяха подписали Неутралитет да се отърват, обаче като се зададоха за Одеската Мафия едни САМОСВАЛИ С ДОЛАРИ…
  Българи рамо до рамо с комшиите башибозуци и гърчоля срещу РФ…? Едвали. Тц. Ъ-ъ. НЕ

  ОСНОВНАТА СЪЩЕСТВЕНА „ТОЧКА“ ПРЕДИЗБОРНО
  :

  ВОЙНА ДА НЯМА ЗА БЪЛГАРИ, ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО!

  СТИГА БАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ…

  (а че нацисти в стил Бандера се развилнха и в Армения и в Грузия НЕ Е ПРОБЛЕМ НА АНДРЕШКО!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина