АктуалноНовиниРазследванеСъд

Анка отрича да е убила осиновената Севда

Съдът в Пловдив отхвърли искането на двамата адвокати на подсъдимата за връщане на обвинителния акт и даде ход на делото срещу майката на разпоредително заседание днес

Окръжен съд – Пловдив реши: дава ход на делото срещу 42-годишната Анка Михайлова от Столипиново и насрочи първо заседание на 10 януари 2024-а г., когато ще се проведат разпити на свидетели и вещи лица.

Жената е подведена под отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Тя не признава вината си.

На разпоредителното заседание днес двамата адвокати на обвиняемата Хари Харалампиев и Димтър Будаков поискаха връщане на обвинителния акт в прокуратурата за отстраняване на преодолими грешки. Съдебният състав, след съвещание, не прие доводите им.

Припомняме, че момиченцето е осиновено през 2021-ва година. На 23 септември м.г. Севда, на 1 г. и 9 м. бе приета с тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“, където прекара 3 месеца в кома и лекарите се бореха за живота ѝ – Малтретираното осиновено момиченце е починало.

Осиновената Севда е починала от тежка черепно-мозъчна травма

Припомняме, че До 12 години затвор грозят осиновителката на Севда

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина