АктуалноЗдравеКриминалеНовиниРазследване

Малтретираното осиновено момиченце е починало

Малката Сева не можа да се пребори за живота си след 3 седмици в кома

Детенцето на 1 година и 9 месеца, което бе прието в много тежко състояние в Спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ преди 3 седмици е починало, научи Под тепето.

Припомняме, че случаят гръмна, след като медиците установили, след проведени изследвани при приема му в Интензивно отделение, че има множество травми. При постъпването майката, която е на 41 години от Столипиново, твърдяла, че детенцето е паднало от леглото.

Осиновено дете на 1 годинка е в кома след побой.

По тялото на детето в кома има следи от ухапвания

По случая бе арестувана жената, осиновила детето преди година, а от социалните служби заявиха, че е Имало 6 проверки в дома им и всички не са открили нередности, а напротив. Шефката на Социалната дирекция в Пловдив заяви, че ако момиченцето оцелее ще бъде отнето от осиновителката си.

От прокуратурата бяха категорични, че няма информация майката да страда от психично заболяване. Психолозите твърдяха, че Анка Михайлова демонстрирала липса на емпатия към състоянието на детето, а защитата на жената оспорва психиатричната експертиза.

Майката Айше на пребитата Севда – безработна и без образование. Обвинението поиска постоянен арест за осиновителката и две съдебни инстанции уважиха искането.

Смъртта на детето ще доведе до промяна в повдигнатите обвинения спрямо 41-годищната Анка Михайлова от пловдивския район Източен. До този момент те бяха за причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната ѝ дъщеря.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

11 коментари

  1. А като е безработна и неграмотна как са и позволили да осинови дете? Толкова хора дават всичко да си осиновят – чакат с години и нищо, а такива като тази безбожница може!

      1. Гледат мярката за неотклонение на Анка /Айше/ Михайлова

        Безработна и без образование. Такъв е профилът на Анка Михайлова, обвинена за побоя на 2-годишната си осиновена дъщеричка

  2. Неграмотна и безработна.Не само тя е за съдене,а също така и ,,,некоромпориранените ни,,,Социални,,,,..,,….Просто такава ние държавата,също така и закони,правила и всички са навързани както сеински черва,и така ще си живеем ,тук в ,,,БГ,,,

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина