АктуалноБългарияГероите на деняГрадътНовини

77 мобилни екипа към БЧК помагат в Пловдив и региона

За седмица 1140 пловдивчани получиха топъл обяд, а на 55 бяха купени храна и лекарства (ГАЛЕРИЯ)

Безплатен телефон за психо-социална помощ 0800 180 54

Изминалата седмица ще бъде записана в „Календара на доброто“ със 77 доброволчески мобилни екипа, състоящи се от шофьор – доброволец със своята лична кола и втори доброволец. Благодарение на всички вас – 144 доброволци от Пловдив и региона, 1140 пловдивчани получиха топъл обяд, а на 55 бяха купени храна и лекарства. Сред посетените бяха не само възрастни самотни хора, но и бедстващи семейства, както и хора под карантина.

През цялата седмица три от екипите бяха формирани от момчетата от фен клуба на Ботев. Те ще помагат на хората и през следващите дни, съобщи Таня Георгиева, директор на Областен съвет на БЧК – Пловдив.

Продължиха да приемат обажданията на гражданите от цяла България и психолозите – доброволци. На телефона за психо-социална помощ те даваха подкрепа и достоверна информация, с което помагаха за изграждане чувство на стабилност и реална ориентация в обявеното извънредно положение.

БЧК Пловдив в официално партньорство с Трафик СОТ и община Пловдив пуснаха нов безплатен телефон 0800 180 54 с две линии за консултации от доброволци-психолози. Телефонът е напълно безплатен за хората, които се обаждат на него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина